Εγκύκλιος για τα μηχανογραφικά

Διευκρινίσεις του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο που οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά δελτία τους. Με την εγκύκλιο επισημαίνεται ότι: Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους έως τις 5 Ιουλίου 2012 και οι Διευθυντές παρακαλούνται να βοηθήσουν τους υποψηφίους στη διαδικασία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού. Επίσης,…

• Υπάρχουν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές και διεύθυνση e-mail στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για να επιλύσουν τεχνικά θέματα.

Τι πρέπει να προσέξουν οι μαθητές, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας:

• Να μεταβούν στο λύκειο τους από 6-6-2012 ως 22-6-2012 για να δημιουργήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να μπορείς τον Ιούνιο και μέχρι 5-7-2012 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το δελτίο σου. ΠΡΟΣΟΧΗ : τον κωδικό ο κάθε μαθητής πρέπει να τον σημειώσει και να τον γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

• Εάν ανήκουν σε μία ειδική περίπτωση, πρέπει την ίδια περίοδο να υποβάλλουν στο λύκειο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να υπαχθούν σε κάποια ειδική περίπτωση.

• Να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο από 18-6-2012 ως 5-7-2012. Τις πρώτες μέρες θα μπορούν να δημιουργήσουν πρόχειρο ΜΔ, αλλά δεν θα μπορούν να το οριστικοποιήσουν. Θα μπορούν και πρέπει να το οριστικοποιήσουν από 25-6-2012 ως και 5-7-2012. Μόνο αφού οριστικοποιήσουν το ΜΔ σημαίνει ότι έχει υποβληθεί. Μετά την οριστική υποβολή του δελτίου, δεν θα μπορούν να το διορθώσουν ή να αλλάξουν το περιεχόμενο του.

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων να εντοπίσουν μέσω της εφαρμογής των Ηλεκτρονικών Μηχανογραφικών Δελτίων (exams.minedu.gov.gr) τους υποψηφίους της Σχολικής τους Μονάδας, οι οποίοι δεν έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο και να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί τους ενημερώνοντάς τους για την προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου, που λήγει στις 5 Ιουλίου 2012, επισημαίνοντας ότι πέραν αυτής της προθεσμίας η οριστικοποίηση δεν θα γίνεται δεκτή από το σύστημα.

Συγκεκριμένα, οι Διευθυντές θα κάνουν login στο exams.minedu.gov.gr ως Σχολική Μονάδα και θα ελέγξουν το εικονίδιο που βρίσκεται πριν από τα ονομαστικά στοιχεία του υποψηφίου:

• Αν είναι, σημαίνει ότι ο υποψήφιος δεν έχει αποθηκεύσει κανένα μηχανογραφικό δελτίο (ούτε προσωρινό).

• Αν είναι, σημαίνει ότι ο υποψήφιος έχει αποθηκεύσει προσωρινά το μηχανογραφικό του δελτίο, αλλά δεν έχει οριστικοποιήσει.

• Αν είναι, σημαίνει ότι ο υποψήφιος έχει οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ