Το Μεξικό και η Κίνα αναφέρουν κρούσματα της γρίπης των πτηνών

Η μεξικανική κυβέρνηση ζήτησε εθνικό υγειονομικό έλεγχο για τα πουλερικά τη Δευτέρα, εξαιτίας της γρίπης των πτηνών που έχει μολύνει σχεδόν 1,7 εκατομμύρια πουλερικά. Περισσότερα από τα μισά μολυσμένα πτηνά πέθαναν ή θανατώθηκαν, δήλωσε το υπουργείο Γεωργίας…

Οι αξιωματούχοι υγείας παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τέτοια κρούσματα στο Μεξικό από τότε που έκανε την εμφάνισή της η γρίπη των χοίρων το 2009. Ο ιός Η1Ν1 εξελίχτηκε σε παγκόσμια πανδημία που στοίχισε τη ζωή σε 17.000 άτομα.

Ο ιός που ευθύνεται για την τρέχουσα επιδημία της γρίπης των πτηνών του Μεξικού, H7N3, αν και κατά καιρούς είχε και ανθρώπινα θύματα σε διάφορα μέρη του κόσμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δεν έχει –προς το παρόν- δείξει ότι μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων.

Εν τω μεταξύ και οι αρχές μιας απομακρυσμένης περιοχής στα βορειοδυτικά της Κίνας σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την ασθένεια έβαλαν σε καραντίνα την περιοχή, και 156.439 κοτόπουλα έχουν ήδη θανατωθεί, σύμφωνα με το υπουργείο. Η εστία εκδηλώθηκε στις 20 Ιουνίου, αλλά η επιβεβαίωση για κρούσματα του H5N1 της γρίπης των πτηνών έγινε μόλις την περασμένη Δευτέρα.

Πηγή: terradaily.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ