Al Jazeera: Ο Αραφάτ πέθανε από δηλητηρίαση

Οι πρόσφατες εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε προσωπικά αντικείμενα του Γιάσερ Αραφάτ κατά τη στιγμή του απροσδόκητου θανάτου του το 2004 υποδηλώνουν ότι το σώμα του περιείχε μη φυσιολογικά επίπεδα ραδιενεργού πολωνίου, την ίδια δηλητηριώδη ουσία που σκότωσε τον Ρώσο κατάσκοπο -που έγινε αντιφρονών-  Αλεξάντερ Λιτβινένκο, σύμφωνα με το Al-Jazeera…

Το Al-Jazeera λέει ότι μετά από έρευνα εννέα μηνών διαπίστωσε ότι ο Αραφάτ ήταν καλά στην υγεία του μέχρι που ξαφνικά αρρώστησε στις 12 Οκτωβρίου, το 2004 στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη. Είχε μεταφερθεί σε ένα γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο στο Παρίσι, όπου πέθανε μερικές ημέρες αργότερα. Δεν έγινε νεκροψία στον Παλαιστίνιο ηγέτη ο οποίος πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Το Al-Jazeera αναφέρει ότι οι εξετάσεις στα ρούχα του, συμπεριλαμβανομένης και της οδοντόβουρτσάς του, έγιναν από το Institut de Radiophysique στη Λωζάννη της Ελβετίας.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι βρήκαμε μια ανεξήγητα αυξημένη ποσότητα πολωνίου-210 στα υπάρχοντά του κ. Αραφάτ, τα οποία περιείχαν λεκέδες από βιολογικά υγρά,” είπε ο Δρ Francois Bochud, διευθυντής του ινστιτούτου.

Πηγή: usatoday.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ