Ποιοι αρνήθηκαν το βουλευτικό αυτοκίνητο

Προεκλογικά όλοι οι υποψήφιοι τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης των βουλευτικών προνομίων ως μία έμπρακτη συμπαράσταση στους Έλληνες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», μέσα στον φάκελο που δίνεται από τη Βουλή προς τους νέους και τους «παλιούς» βουλευτές και περιέχονται αυτά που δικαιούνται από τη Βουλή, όπως μεταξύ άλλων τα γραφεία, οι υπάλληλοι, τα κινητά και τα αυτοκίνητα, για πρώτη φορά υπήρχε σχετικό έγγραφο για εκείνους που δεν επιθυμούν να πάρουν το αυτοκίνητο,… που τους διαθέτει η Βουλή.

Ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν μόλις 35 από τους 300 να δηλώσουν ότι δεν θα κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος. Το ποσοστό μόλις που ξεπερνά το 10%, αφού φαίνεται πως ελάχιστοι έδειξαν διάθεση να στερηθούν κάτι που δικαιούνται… Μεταξύ αυτών ήταν 11 νεοεκλεγέντες βουλευτές και 24 «παλιοί» βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν βουλευτικό αυτοκίνητο είναι, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Νικήτας Κακλαμάνης, Ανδρέας, Ψυχάρης, Βύρων Πολύδωρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προκόπης Παυλόπουλος και Βασίλης Κικίλιας και η Φωτεινή Αραμπατζή από τη ΝΔ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπάρκας αρνήθηκε το ΙΧ που του παρέχει η Βουλή.

Να σημειωθεί ότι τη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στο κοινοβούλιο η κλήρωση για τα ΙΧ στους βουλευτές. Με σχετική απόφαση του πρώην προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου οι εντός Αττικής βουλευτές μπορούν να παραλάβουν αυτοκίνητο έως 1.400 κυβικά ενώ οι βουλευτές από την επαρχία μέχρι 1.800 κυβικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ