Τα ρουσφέτια του Χρήστου Σταϊκούρα

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, από την πρώτη στιγμή που αναμίχθηκε στην πολιτική κληρονομώντας και τον μηχανισμό του πατέρα του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και για χρόνια πολιτικού του νομού Φθιώτιδας, οργάνωσε το πολιτικό του γραφείο στα πρότυπα της παλιάς παλαιοκομματικής νοοτροπίας…

Με άρτια οργάνωση και νέες τεχνολογίες ο νέος αυτός πολιτικός, άρχισε να εξυπηρετεί μέσω των κομματικών μηχανισμών εξουσίας την πολιτική του πελατεία.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανήκει στην νέα γενιά πολιτικών αυτού του τόπου. Με καλές σπουδές και άρτιο βιογραφικό, ο σημερινός αναπληρωτής Υπουργός ανήκει στην πολιτική ελίτ που θεωρητικά θα διοικήσει τον τόπο τα επόμενα χρόνια.

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά ωστόσο και ο κ. Σταϊκούρας υιοθέτησε τις πλέον παλαιοκομματικές μεθόδους εξυπηρέτησης της εκλογικής πελατείας του. Με παρεμβάσεις στην διοίκηση του στρατού μετέθεσε φαντάρους. Με την επιρροή του, κυρίως ως προσωπικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά πέτυχε αποσπάσεις, μεταθέσεις και βολέματα των ημετέρων εκλογέων σε θέσεις στον δημόσιο φορέα, στα διόδια της Εθνικής Οδού ή στον ΟΠΑΔ. Πιστός στην παράδοση των Μαυρογιαλούρων, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας δεν άλλαξε σε τίποτε τον τρόπο συμπεριφοράς των παραδοσιακών πρακτικών στα δημόσια πράγματα.

Τα έγγραφα και οι αποδείξεις είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερθεί. Ο κ. Σταϊκούρας καλείται να διαδραματίσει καθοδηγητικό ρόλο στο μερίδιο που του αναλογεί στην διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ωστόσο, τα δείγματα γραφής του και η μέχρι σήμερα συμπεριφορά του στους διαδρόμους της εξουσίας καταδεικνύουν πώς ανήκει περισσότερο στην παλιά γενιά πολιτικών από τζάκι παρά στην νέα πολιτική ελίτ που καλείται να σώσει την χώρα.

Δείτε τα έγγραφα ΕΔΩ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ