Το προκλητικό επίδομα των υπαλλήλων της Βουλής

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας ενέκρινε κονδύλι 1,5 εκ ευρώ για «εκλογικό επίδομα» το οποίο οι υπάλληλοι Βουλής, δικαιούντο εθιμικώ δικαίω. Μάλιστα, κανονικά το επίδομα αυτό ανέρχεται στις 2.000 ευρώ ανά εκλογική αναμέτρηση για κάθε υπάλληλο. Πρακτικά αυτό θα σήμαινε ότι ο κάθε υπάλληλος της Βουλής θα εισέπραττε 4.000 ευρώ ως εκλογικό επίδομα για τους 3 μήνες που η Βουλή ήταν κλειστή!…

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της Βουλής ζήτησαν από τον κ. Πολύδωρα το επίδομα να τους καταβληθεί κανονικά και εκείνος τους απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν λόγω της οικονομικής κατάστασης. Έτσι, συμφώνησε να δώσει σε κάθε υπάλληλο 1.000 ευρώ. Με βάση το συνολικό αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής που ξεπερνά τα 1.200 άτομα, το επίδομα αυτό θα ήταν περίπου 1,5 εκ ευρώ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού που είχε τηλεφωνική με τον νέο πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη τασσόμενος υπέρ του να βρεθεί άμεσα τρόπος να λυθεί το θέμα, τονίζοντας ότι σε περίοδο περικοπών, είναι πρόκληση για τους πολίτες να δοθεί οποιοδήποτε επίδομα στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου.

Την ίδια πρόθεση είχε εκφράσει εξάλλου νωρίτερα και ο κ. Μεϊμαράκης. Κύκλοι του τέως προέδρου της Βουλής, σημείωναν ότι εάν ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι (ο κ. Πολύδωρας) έκανε λάθος τότε, ας ακυρώσει την απόφαση.

(Ίδωμεν! Κοντός ψαλμός αλληλούια…)

Πηγή:real.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ