Ελλάδα – Νιγηρία 79-80: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα

Ήττα-σοκ γνώρισε η Εθνική ομάδα από τη Νιγηρία (80-79) στο Καράκας και έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Στο τέλος δεν δόθηκε καθαρό φάουλ στον Σπανούλη.

Έτσι κρίθηκε…

Πολύ γρήγορα η Εθνική συνειδητοποίησε την ανάγκη να παίξει άμυνα. Μετά το όντως καλό ξεκίνημα που απέφερε ένα γρήγορο 10-2, η Νιγηρία, βασιζόμενοι στα αθλητικά προσόντα των παικτών της, κατάφερε πλήγματα στον ελληνικό αμυντικό σχηματισμό και μάλιστα πέρασε και μπροστά (14-15).

Όταν η Ελλάδα όμως περιόρισε τις αποστάσεις στην άμυνά της και οδήγησε τους Νιγηριανούς σε τραβηγμένες επιλογές όλα έγιναν πιο εύκολα. Ο Σπανούλης με τον Μπουρούση ανέλαβαν να οδηγήσουν επιθετικά την ομάδα και η διαφορά έφτασε εύκολα ακόμα και τους 12 πόντους (42-30) χάντικαπ που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο αν δεν είχαν χαθεί οκτώ βολές.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήρθε να υπενθυμίσει σε άπαντες ότι ο αγώνας κάθε άλλο παρά εύκολος ήταν. Η Νιγηρία βρήκε ρυθμό στην επίθεση και πλησίασε ακόμα και στους τρεις πόντους (53-50) δίνοντας χαρακτηριστικά ντέρμπι στην αναμέτρηση.

Αφού η Εθνική δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να παίξει και πάλι αποτελεσματική άμυνα, ήταν φυσικό ο αντίπαλος να πάρει θάρρος και ψυχολογία και να φτάσει αρχικά στην ισοφάριση (65-65 στο 34′) και στη συνέχεια στο προβάδισμα (71-73 στο 38′!).

Ο Νταγκουντούρο μάλιστα έκανε το 72-75 μετά τη χαμένη βολή του Σπανούλη και σκόρπισε τον…τρόμο στον πάγκο και στην ελληνική εξέδρα. Με τέσσερις σερί πόντους του Μπουρούση η Ελλάδα πέρασε μπροστά αλλά ο Νταγκουντούρο απάντησε με τρίποντο (76-78).

Με νέο τρίποντο του Παπανικολάου η Εθνική πέρασε μπροστά  (79-78) αλλά ο δαιμόνιος Νταγκοντούρο κέρδισε φάουλ 3,5 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ευστόχησε στο ζευγάρι βολών, εν συνεχεία το φάουλ στον Σπανούλη δεν δόθηκε και το όνειρο του Λονδίνου πέταξε.

Περισσότερα: balla.com.cy

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ