Μπλόκο στην εθνική από αρδευτές του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Ε.Ο. στο ύψος του κόμβου της Γυρτώνης ή των Τεμπών, το πρωί της Κυριακής εμφανίζονται οι αρδευτές μέλη του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, με έδρα τον Αμπελώνα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην αδιαλλαξία της ΔΕΗ να προχωρήσει σε ρύθμιση του χρέους του οργανιισμού που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, γεγονός που απειλεί την ανάπτυξη των καλλιεργειών σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ η διοίκηση του οργανισμού πρότεινε στη ΔΕΗ την εξόφληση του χρέους σε 90 ημέρες με ελάχιστη καταβολή 2.000 ευρώ ημερησίως, με δεδομένο όπως τονίζει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των αρδευτών μελών του οργανισμού αλλά και την αδυναμία του κράτους να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τον αγροτικό κόσμο (επιστροφή ΦΠΑ. φόρος πετρελαίου, προγράμματα κ.λπ.).

Η ΔΕΗ δεν έχει μέχρι στιγμής δώσε κάποια απάντηση στο αίτημα των αρδευτών με αποτέλεσμα να έχει κορυφωθεί η αγωνία τους για την τύχη των καλλιεργειών τους και σε ένδειξη πίεσης αποφάσισαν την κινητοποίηση στις 11 π.μ. την Κυριακή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ