Stanford University: 350 χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν τα δωρεάν on-line μαθήματα

Επιτυχής ήταν η κίνηση του Πανεπιστημίου του  Stanford στην Καλιφόρνια να δώσει τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων, μέσω διαδικτύου. Το πανεπιστήμιο ξεκίνησε, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική,  να προσφέρει απολύτως δωρεάν online μαθήματα μέσω ειδικών διαδικτυακών πλατφορμών που προσφέρουν πραγματική αλληλεπίδραση με τους «ηλεκτρονικούς φοιτητές» με online εργασίες,… online προγραμματιστικά εργαλεία και άλλα πολλά.

Μάλιστα στο τέλος του εξαμήνου το Stanford εκδίδει πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όσους επιτύχουν στα μαθήματα.

Τα on-line μαθήματα του Stanford ήταν για το χειμερινό εξάμηνο του 2011: Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence), Βάσεις Δεδομένων (Databases) και Μηχανική Μάθηση (Machine Learning). Συνολικά οι εγγεγραμμένοι σ’ αυτά μαθήματα έφτασαν του 350.000, με αποτέλεσμα λόγω συνωστισμού να πέφτει το site.

Οι καθηγητές των online μαθημάτων στις περισσότερες των περιπτώσεων διδάσκουν κανονικά στο Stanford και η ύλη και το επίπεδο των μαθημάτων συμβαδίζει σχεδόν πλήρως με αυτό του Stanford. Επιπλέον η ύλη ήταν πολύ καλά οργανωμένη σε κεφάλαια ανά εβδομάδα χωρισμένη κάθε φορά σε πολλές και μικρές θεματικές ενότητες. Η ύλη σε κάθε μάθημα περιελάμβανε ένα εντυπωσιακά ευρύ πεδίο γνώσεων.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες παρακολουθούν online διαλέξεις, έχουν υποχρεωτικές εβδομαδιαίες ασκήσεις και projects ανά τακτά χρονικά διαστήματα να παραδώσουν.

Τώρα το πανεπιστήμιο προσφέρει πολλά περισσότερα μαθήματα για το εαρινό εξάμηνο του 2012. H online πλατφόρμα μαθημάτων εμπλουτίστηκε με τα «Σχεδίαση και Ανάλυση Αλγορίθμων» (Design and Analysis of Algorithms), «Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας» (Natural Language Processing), Θεωρία παγνίων (Game Theory), Πιθανοτικά Μοντέλα (Probabilistic Graphical Models) και Κρυπτογραφία (Cryptography).

Τη λίστα με τα online μαθήματα που προσφέρει το Stanford καθώς και τις ανακοινώσεις για το νέο ακαδημαϊκό έτος μπορείτε να τα δείτε στο http://engineering.stanford.edu/online-courses

Πηγή: lifo.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ