Ρωσία: Τουλάχιστον 171 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες

Ο απολογισμός των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες αυτό το Σαββατοκύριακο στη νότια Ρωσία ανήλθε σε τουλάχιστον 171 ανθρώπους, και οι αρχές προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να αυξηθεί…

Όταν τα νερά των πλημμύρων υποχώρησαν αποκαλύφτηκε ένα ζοφερό θέαμα. Δεκάδες πτώματα βρέθηκαν στους δρόμους και μέσα στα σπίτια. Τουλάχιστον 15 άτομα αγνοούνται.

Οι κάτοικοι μιλούν για ένα τρομακτικό τείχος νερού που αιφνιδίασε πολλούς, όταν εισέβαλε με μεγάλη ταχύτητα μέσα σε πόλεις στην περιοχή της Κριμαίας κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών του Σαββάτου. Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων ετών.

Πολλοί κατάφεραν να σωθούν ανεβαίνοντας στις στέγες των σπιτιών και στα δέντρα.

Οι αρχές υπολογίζουν ότι περίπου 12.000 άτομα επλήγησαν από τις πλημμύρες, οι οποίες ακολούθησαν μετά από βροχή περίπου 28 εκατοστών που έπεσε εκείνο το βράδυ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πήγε στις πληγείσες περιοχές το Σάββατο το βράδυ για να επιθεωρήσει τη ζημιά από το ελικόπτερο. Υποσχέθηκε 10.000 ρούβλια (περίπου $ 300) άμεση έκτακτη βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων και άλλα $ 3.000 για να αντισταθμίσουν την απώλεια της περιουσίας, καθώς και την χορήγηση κρατικών ενισχύσεων για την ανοικοδόμηση σπιτιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ