Τα είδαμε… όλα στη Βουλή των Ελλήνων της νέας μεταπολίτευσης

Η χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής σφράγισε ουσιαστικά το τέλος της μεταπολίτευσης. Με μια κυβέρνηση πολυκομματική, δεξιοσοσιαλιστικοαριστερή, με μια αξιωματική αντιπολίτευση αριστερή και με τη Χρυσή Αυγή…κερασάκι στην τούρτα. Χθες λοιπόν τα είδαμε όλα…

Είδαμε για πρώτη φορά βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να χειροκροτούν στην ομιλία του, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές  για πρώτη φορά να μην χειροκροτούν τον αρχηγό του κόμματός τους μετά το τέλος της ομιλίας του, το μπες…βγες των βουλευτών ανάλογα με το ποιος μιλούσε στη βήμα και την…κοκορομαχία Τσίπρα-Βενιζέλου για το… έπαθλο των εντυπώσεων.

Από την αρχή φάνηκε ότι η χθεσινή συνεδρίαση θα ήταν διαφορετική από όσες είχαν γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Πρώτος ομιλητής ο Αλέξης Τσίπρας. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με απόφαση Μιχαλολιάκου, δεν μπήκαν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν την ομιλία του για…συμβολικούς λόγους. Οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρούσε την ώρα που ο Μιχαλολιάκος θα ανέβαινε στο βήμα οδήγησαν την Χρυσή Αυγή να κάνει αυτή το πρώτο… βήμα για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η ομιλία Τσίπρα, ολομέτωπη επίθεση στην συγκυβέρνηση και αμέσως μετά ήρθε η…ώρα Βενιζέλου. Που κλήθηκε να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει τα… πράγματα στη θέση τους. Και πήρε το χειροκρότημα της …δεξιάς πτέρυγας της Βουλής. Τον χειροκρότησαν όλοι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τα πρωτοκλασάτα στελέχη. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Αυτό που περίμεναν πολλοί ήταν η πρώτη εμφάνιση Μιχαλολιάκου. Όταν πήρε τα χαρτιά του και κατευθύνθηκε προς το βήμα σχεδόν όλη η Βουλή… εγέρθητι.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σηκώθηκαν όρθιοι σε θέση προσοχής και όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ σηκώθηκαν όρθιοι για να… φύγουν.

Ο Μιχαλολιάκος είχε το τρακ του πρωτάρη. Εμφανίστηκε γα πρώτη φορά χωρίς την κονκάρδα της Χρυσής Αυγής στο πέτο και με ένα σακάκι, 2,3 νούμερα… μεγαλύτερο.

Έκανε και τη γκάφα του αναφερόμενος στον βουλευτή Σάμου και στο τροχαίο που είχε προκαλέσει και όταν τελείωσε την ομιλία του είδε του βουλευτές του να τον υποδέχονται όρθιοι αλλά προφανώς…τρακαρισμένοι να μην χειροκροτούν.

Και μέσα σε όλα αυτά αποχωρούσε απο την αίθουσα του κοινοβουλίου η Αλέκα Παπαρήγα. Μια ξαφνική αδιαθεσία την οδήγησε στο ιατρείο της Βουλής και μετά απο τις συστάσες του γιατρού αποχώρησε για το σπίτι της χωρίς να πραγματοποιήσει την ομιλία της. Περαστικά μας…

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ