Μείωση φόρων και πιο αυστηρές διατάξεις για τους φοροφυγάδες

Αλλαγές στη φορολογία με στόχο τη μείωση των φόρων, την άρση των αδικιών και τη θέσπιση αυστηρότερων διατάξεων για τους φοροφυγάδες προανήγγειλε στη Βουλή ,ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης…

Ο υφυπουργός περιγράφοντας τις δράσεις ,που θα αναλάβει στο αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο οικονομικών στο καυτό μέτωπο της φορολογίας ανακοίνωσε οτι:

– Θα επανεξετασθεί το αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 5.000 ευρώ με στόχο να αυξηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος στα 8.000 ευρώ, με στόχο να υπάρξει ελάφρυνση στα πολύ χαμηλά εισοδήματα, απο την περικοπή του αφορολόγητου στα σημερινά πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω των μέτρων του μνημονίου.

Επίσης ανακοίνωσε οτι θα επενεξετασθεί ο αριθμός των κλιμακίων της φορολογικής κλίμακας και των συντελεστών. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να υπάρξει μιά κλίμακα με λιγότερους φορολογικούς συντελεστές και χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή απο το 45% που είναι σήμερα. Το μέτρο αυτό καθώς και οι υπόλοιπες αλλαγές στη φορολογία θα περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο επίσης θα προβλέπεται και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων.

Πηγή: isotimia.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com