Αποκατάσταση της ακοής στο ένα αυτί μέσω των δοντιών

Το SoundBite είναι ένα νέο σύστημα ακοής που μεταδίδει ασύρματα τους ήχους μέσω των δοντιών. Βασίζεται στην αγωγιμότητα των οστών  -την ικανότητα των ηχητικών κυμάτων να ταξιδέψουν διαμέσου των δοντιών στα οστά του κρανίου...

Δεν είναι βοήθημα ακοής, που ενισχύει τις συχνότητες του ήχου σε περιπτώσεις ανθρώπων με μειωμένη ακοή. Απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι εντελώς κουφοί από το ένα αυτί, συχνά εξαιτίας ενός προβλήματος στον κοχλία, την ελικοειδή δομή του έσω αυτιού. Περίπου 8 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν γεννηθεί με μονόπλευρη κώφωση και άλλο 1,5 εκατομμύρια την ανέπτυξαν αργότερα στη ζωή τους, μερικές φορές ξαφνικά τη νύχτα, για μυστηριώδεις λόγους.

Το SoundBite μπορεί επίσης να βοηθήσει άτομα με ανίατη βαρηκοΐα, η οποία μπορεί να προκληθεί από τραύμα στο τύμπανο ή χρόνιες λοιμώξεις του αυτιού.

Το SoundBite παρακάμπτει αποτελεσματικά τη ζημία. Ένα μικροσκοπικό μικρόφωνο στο κουφό αυτί του ασθενούς συγκεντρώνει τους εισερχόμενους ήχους. Ένας επεξεργαστής που φοριέται πίσω από το αυτί μεταδίδει τα σήματα ασύρματα σε έναν δέκτη που βρίσκεται γαντζωμένος στους τραπεζίτες του ασθενούς. Αυτό στέλνει τα ηχητικά κύματα μέσω των δοντιών, στο κρανίο, στον κοχλία που λειτουργεί, ο οποίος στέλνει τα σήματα στον εγκέφαλο.

Οι χρήστες μπορούν να τρώνε και να μιλάνε, ενώ φορούν τη συσκευή στο στόμα, η οποία δεν φαίνεται καθόλου.

Η συσκευή κοστίζει 6.800 δολάρια και είναι σήμερα διαθέσιμη πιλοτικά σε 42 μεγάλα κέντρα ακοής στις ΗΠΑ

Πηγή:The Wall Street Journal

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ