Μπάτμαν: Μπορεί να πετάξει, αλλά όχι και να προσγειωθεί

Βρετανοί φοιτητές που σπουδάζουν Φυσική έχουν διαπιστώσει ότι o Μπάτμαν θα μπορούσε πραγματικά να πετάξει με την κάπα του, αλλά δεν θα επιβίωνε μίας προσγείωσης.
Μια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Leicester αμφισβήτησε το μυστήριο της πτήσης του υπερήρωα, αναφέρει το Reuters. Ήθελαν να διαπιστώσουν κατά πόσο ο Μπάτμαν θα μπορούσε να πετάξει με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί στην τριλογία του Christopher Nolan…

Στην εργασία τους με τίτλο «Η Τροχιά της πτώσης του Μπάτμαν”, αποδεικνύουν ότι ο σούπερ ήρωας μπορεί να πετάξει, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα σκοτωνόταν στην προσγείωση. Αν ο ήρωας πηδούσε από 150 μέτρα ύψος, θα πετούσε για 350 μέτρα με μια κάπα 4,7 μέτρων. Δυστυχώς, η τελική του ταχύτητα πριν χτυπήσει το έδαφος, θα ήταν 109 KPH.

Ένας από τους φοιτητές, ο David Marshall είπε: “Αν ο Μπάτμαν ήθελε να επιβιώσει από την πτήση, θα χρειαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη κάπα. Ή αν προτιμούσε να κρατήσει ανέπαφο το στυλ του, θα έπρεπε να επιλέξει ένα αεριωθούμενο για να τον κρατήσει ψηλά. “

Μία από τις πιο αναμενόμενες πρεμιέρες του 2012, είναι το τελευταίο κεφάλαιο της τριλογίας του Christopher Nolan, The Dark Knight Rises, που πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το μήνα.

Πηγή:RT

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ