«Έκλεισε» στις πέντε δόσεις το χαράτσι της ΔΕΗ

Την εξόφληση του τέλους ακινήτων σε πέντε δόσεις ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και προανήγγειλε ότι η αποστολή των σχετικών ειδοποιητηρίων θα γίνει το επόμενο διάστημα. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει αν το ειδικό τέλος θα ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ…

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ζητήματα που αφορούν την αύξηση των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος που περιλαμβάνονται στο εκκαθαριστικό των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν σε συνεργασία με την τρόικα. Με τους ελεγκτές θα συζητηθεί και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ 23% στη εστίαση.

Είπε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, αφού -όπως ανέφερε- οι αγοραίες τιμές έχουν πέσει σημαντικά.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το Σεπτέμβριο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος όπως και στο μέτρο των αποδείξεων -που κρίνεται ότι δεν είναι το προσφορότερο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής, τη θέσπιση του νέου περιουσιολογίου και διατάξεις για το νέο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων των επιχειρήσεων. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2013.

Για το θέμα της εξίσωσης των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης, ο κ. Μαυραγάνης εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Πηγή: tvxs.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ