Γ. Ιωαννίδης: «Να καταργηθεί η Γ΄ Εθνική»

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν «αντέχει» περισσότερες από δύο επαγγελματικές κατηγορίες, υποστηρίζει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος είναι έτοιμος να προχωρήσει στην κατάργηση της Γ’ Εθνικής (Football League 2) και τη μετατροπή της σε ερασιτεχνική κατηγορία…

Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ότι «Για μένα πρέπει να είναι δύο οι επαγγελματικές κατηγορίες. Α’ Εθνική και Β’ Εθνική και όλα τα άλλα να είναι ερασιτεχνικά. Δεν μπορεί να υπάρχει Γ΄ Εθνική και να σηκώνει βάρος με επαγγελματίες παίκτες, με προπονητές κτλ. Θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο. Είναι πάρα πολλές οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες και μια χώρα, όπως είμαστε εμείς 10-11 εκατομμυρίων, δεν αντέχει. Η Β΄ εθνική χρειάζεται να είναι δυνατή, γιατί οι νέοι παίκτες παίζουν στην Football League και τα αστέρα μετά έρχονται στην Σούπερ λίγκα».

Σε ότι αφορά στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ είπε ότι «δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή για να στηρίξει τη δημόσια μορφή του αθλητισμού. Πριν ληφθεί απόφαση για την πώλησή του, θα πρέπει να υπολογιστεί τι χρήματα θα πάρουμε, σε σύγκριση με αυτά που θα χάνουμε κάθε χρόνο».

Πηγή: paraskhnio

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ