Ερωτήσεις Η. Διώτη για στελέχωση Αγγειοχειρουργικής και Ιατροδικαστικής

Τη στελέχωση της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας καθώς και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας (Ι.Υ.) Λάρισας, ζήτησε με ερωτήσεις της προς τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης και Υγείας αντίστοιχα, η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη.

Για την Αγγειοχειρουργική επεσήμανε τα κενά που υπάρχουν, με αποτέλεσμα την απόφαση της διεύθυνσης της Κλινικής να τεθεί εκτός γενικών εφημεριών και συνέπεια την διοχέτευση των ασθενών στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας «να εξεταστούν οι λόγοι για τους οποίους δεν προσλήφθηκε κανένας επικουρικός ιατρός Αγγειοχειρουργικής στην ομώνυμη Κλινική του ΠΓΝΛ, μολονότι υπήρξε σχετικό αίτημα, να δοθεί άμεση λύση προκειμένου να συνεχίσει να συμμετάσχει η Κλινική στο πρόγραμμα των γενικών εφημεριών του Νοσοκομείου», καθώς και την έκδοση συμπληρωματικής προκήρυξης για πρόσληψη επικουρικών ιατρών ειδικότητας Αγγειοχειρουργικής, με στόχο την κάλυψη των κενών στην ομώνυμη Κλινική του ΠΓΝΛ. Η βουλευτίνα έθιξε ακόμη την απόπειρα, με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αντιποίησης ιατρικής ειδικότητας που κατήγγειλαν ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας και η ΟΕΝΓΕ, αιτούμενη τη διερεύνηση της νομιμότητας της σχετικής απόφασης της διοίκησης του ΠΓΝΛ.

Για την Ι.Υ. Λάρισας, εξέθεσε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την υποστελέχωση σε νεκροτόμους, που έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση των οικογενειών των θανόντων με πρόσθετο οικονομικό κόστος, στο οποίο με δυσκολία μπορούν να ανταποκριθούν, βιώνοντας παράλληλα τη δυσάρεστη εμπειρία της πρόσθετης ψυχικής αναστάτωσης, καθώς αναγκάζονται να αναμένουν την επιστροφή της σορού από μακρινές Ι.Υ. Απευθυνόμενη στους συναρμόδιους υπουργούς, ζήτησε «να δώσουν άμεσα λύση για την εύρυθμη λειτουργία της Ι.Υ. Λάρισας κατά τις απουσίες της νεκροτόμου, τις ενέργειές τους για την κάλυψη της 2ης οργανικής θέσης ΥΕ Νεκροτόμου στην Ι.Υ. Λάρισας, αλλά και την έκδοση Υ.Α. συγκρότησης της οριζόμενης από το Ν. 3772/2009 (παρ. 7 αρ. 4) τριμελούς Επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει σε δημόσια προκήρυξη για πρόσληψη νεκροτόμων σε όλες τις Ι.Υ. της χώρας, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους, λόγω υποστελέχωσης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ