«Ο μίνι Μονέ»: Εννιάχρονος καλλιτέχνης έργα του οποίου γίνονται ανάρπαστα

Ένας ιδιοφυής εννιάχρονος με το παρατσούκλι «Ο μίνι Μονέ», πρόκειται να γίνει εκατομμυριούχος μετά την πώληση, για £250.000 (408.102 ευρώ), της τελευταίας του συλλογής, που αποτελείται από 24 έργα ζωγραφικής. Τα τοπία που ζωγράφισε ο Kieron Williamson, από το Norfolk, έγιναν ανάρπαστα μέσα σε 15 μόλις λεπτά από αγοραστές από όλο τον κόσμο,… κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης πώλησης που έγινε μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου.

Ο νεαρός άρχισε να ζωγραφίζει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με την οικογένεια του στο Ντέβον και στην Κορνουάλη, το 2008. Από τότε όμως προκαλέσει τον θαυμασμό με έργα του που αγόραστηκαν για δεκάδες χιλιάδες λίρες.

Οι πίνακες που πρόσφατα πουλήθηκαν ήταν δύο τοπία. Η τιμή πώλησής του ήταν £34.950 το κάθε έργο, ενώ ακόμη και μικρά παστέλ που του πήραν λίγα λεπτά για να τα ζωγραφίσει, πωλούνται για £6.000 με £7.000.

Ο Kieron πούλησε έργο του για πρώτη φορά, το καλοκαίρι του 2009, όταν 19 από τους πίνακές του πωλήθηκαν για £ 14.000.

Τρεις μήνες αργότερα, άλλα 16 από τα έργα του πουλήθηκαν για £17.000 μέσα σε μόλις 14 λεπτά.

Έβγαλε άλλα £ 106.260 τον περασμένο Νοέμβριο, όταν μια έκθεση ζωγραφικής με δώδεκα πίνακές του πουλήθηκαν μέσα σε μόλις δέκα λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

«Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να παραμείνει ισορροπημένος και να έχει καλούς φίλους» λέει η μαμά του Kieron, Michelle Williamson.

Ωστόσο, ο ταλαντούχος μαθητής δεν θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στα ταχέως αναπτυσσόμενα πλούτη του μέχρι να γίνει 18, καθώς οι γονείς του, Michelle και Keith, τα επενδύουν για λογαριασμό του.

Περισσότερα: dailymail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ