Τον καταδίκασαν με 5.000 ευρώ και 3ετή φυλάκιση για την κακοποίηση του αλόγου

Σήμερα το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον ιδιοκτήτη της 28χρονης «Κούκλας» για την κακοποίηση του αλόγου του με ποινή φυλάκισης τρία έτη με αναστολή τριετή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ…

Ο στόχος των τριών φιλοζωικών σωματείων, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση κατάσχεσης και σωτηρία του ζώου, επετεύχθη. Το δικαστήριο αποφάσισε την οριστική κατάσχεση του θηλυκού αλόγου και την παραχώρηση του στη Φιλοζωική Μ.Κ.Ο. Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ».

Το δικαστήριο όμως δεν απαγόρευσε στον δράστη το δικαίωμα αγοράς νέου αλόγου. Ο ίδιος όμως δεσμεύτηκε, ότι θα αγοράσει μηχανάκι για να κάνει από ‘δω και στο εξής τις δουλειές του.

Ο δράστης, που μεταξύ άλλων κατηγορείται για κλοπές και άλλα αδικήματα, οδηγήθηκε στο κρατητήριο, αφού αδυνατούσε να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

Η τοποθέτηση της προέδρου του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης εναντίον, μάλιστα η ίδια ρώτησε τους εκπροσώπους των φιλοζωικών σωματείων, ποια είναι η αντιστοιχία των 28 ετών του αλόγου σε σχέση με την ηλικία του ανθρώπου.

Όταν την πληροφόρησαν, ότι ζώο – που δούλευε τόσο σκληρά – είναι ένα ηλικιωμένο πλάσμα, αντίστοιχο με έναν 90χρονο άνθρωπο εκείνη έφριξε.

Φυσικά οι φωτογραφίες από τα βίντεο, που ένας περαστικός ανέβασε στο facebook, και στάθηκε η αφορμή για το δημοσίευμα του www.zoosos.gr, έπεισαν τους πάντες, για το τι πέρασε αυτό το πλάσμα στα χέρια αυτού του ανθρώπου.

Είναι μια μεγάλη επιτυχία του φιλοζωικού κινήματος, αφού αποδεδειγμένα πλέον οι κακοποιήσεις των ζώων δεν περνούν απαρατήρητες και οι δράστες τιμωρούνται!

Η Κούκλα από την περασμένη Τρίτη ξεκουράζεται στο ασφαλές περιβάλλον του στάβλου της Βίκυς Λιναρά στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, που είναι η εθελόντρια του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών και στην οποία το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» παραχώρησε το ζώο.

Πηγή: zoosos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ