Ηλεκτρικό αυτοκίνητο σπάει το φράγμα των 800 χλμ.

Τα επιχειρήματα εναντίον του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, γίνονται λιγότερα. Ένα όχημα που κατασκευάστηκε από την ECOmove – μια κοινοπραξία κατασκευαστών αυτοκινήτων της Δανίας – παρουσίασε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να διανύσει 800χλμ χωρίς ανεφοδιασμό. Ένα μείον για τα ηλεκτρικά οχήματα, η απόσταση που μπορούν να διανύουν χωρίς ανεφοδιασμό, μπορεί να σβηστεί πλέον από τον κατάλογο των μειονεκτημάτων του…

Οι τιμές των καυσίμων έχουν αναγκάσει τους οδηγούς να στραφούν στα υβριδικά και καθαρού πετρελαίου αυτοκίνητα, αλλά οι πρόοδοι στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης θα μπορούσαν να βάλουν για τα καλά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο κάδρο.

Το αυτοκίνητο της ECOmove, το QBEAK, μπορεί να φτάσει τα 120 χλμ την ώρα,  χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρες και μια κυψέλη καυσίμου που μετατρέπει το μίγμα βιομεθανόλης και νερού σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία φορτίζει την μπαταρία.

Το QBEAK είναι ένα μικρό αυτοκίνητο, που μοιάζει με αγωνιστικό αμαξίδιο του γκολφ. Το χαμηλό του βάρος είναι το κλειδί για την εντυπωσιακή απόσταση που μπορεί και διανύει, λένε οι κατασκευαστές.

Η πόλη είναι το φυσικό περιβάλλον για ένα αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους (μια πόλη χωρίς μεγάλες λακκούβες), με τον εύκολο χειρισμό και το εύκολο παρκάρισμα.

Η …ζωή στην λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας σε ένα αυτοκινητόδρομο, θα μπορούσε να είναι δύσκολη για την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου – αν και θα κερδίζατε περισσότερα χρήματα από τα καύσιμα, από όσα θα κέρδιζαν όσοι θα σας προσπερνούσαν.

Η τεχνολογία του QBEAK είναι άλλη μια ένδειξη ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα αρχίσει να κυριαρχεί και μερικοί από τους παίκτες σε αυτό το χώρο θα ευημερήσουν.

Πηγή: Forbes

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ