Οπλισμένη Ισραηλινή στρατιώτης σε παραλία με λουόμενους

Γεμάτη αυτοπεποίθηση στην παραλία, και με ένα τουφέκι να κρέμεται ανέμελα στον ώμο της, θα το σκεφτόταν δύο φορές ο οποιοσδήποτε πριν αποφασίσει να της καταστρέψει το …κάστρο της στην άμμο. Η γυναίκα της φωτογραφίας πιστεύεται ότι είναι στρατιώτης και μέλος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF)...

Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε στο Τελ Αβίβ, όταν δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, με τίτλο «Μόνο στο Ισραήλ», προκάλεσε σοκ σε πολλούς χρήστες που είδαν ένα τόσο εχθρικό όπλο σε μια ηλιόλουστη παραλία.

Ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου αναρωτήθηκαν γιατί η γυναίκα στη φωτογραφία είναι στην παραλία με ένα τουφέκι -το οποίο δεν φαίνεται να έχει γεμιστήρα-, αλλά όχι με τη στολή της.

Αλλά κάποιοι άλλοι χρήστες έσπευσαν να επισημάνουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει για πρακτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατιωτικό νόμο, αν κάποιος στρατιώτης πάρει το όπλο του έξω από την στρατιωτική βάση, πρέπει ανά πάσα στιγμή να το έχει κοντά του.

Αν το όπλο χαθεί, ο στρατιώτης τιμωρείται με φυλάκιση σε στρατιωτική φυλακή.

Ένας χρήστης έγραψε: «Μια εξήγηση για αυτή τη φωτογραφία (υπηρέτησα στην IDF): το κορίτσι μάλλον πήγε στην παραλία μόλις έφυγε από τη βάση και υπηρετεί σε μονάδα που της ζητάει να μεταφέρει ένα όπλο (όχι απαραίτητα οπλισμένο). Δεν  ήθελε να περάσει από τη γραφειοκρατία ώστε να πάρει την άδεια που απαιτείται για να αφήσει το όπλο στο οπλοστάσιο.

»Έξω από τη βάση είμαστε υποχρεωμένοι ή να κλειδώσουμε σε ασφαλές μέρος τα όπλα μας ή να τα έχουμε μαζί μας. Μπορείτε να δείτε καθαρά τι επέλεξε.»

Ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Η φωτογραφία έχει ληφθεί στην παραλία του Τελ Αβίβ, και είναι σύνηθες φαινόμενο να βλέπουμε παρόμοιες εικόνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Περισσότερα: dailymail.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ