Ουαγκαντούγκιλαντ

Του Κων/νου Τζέκη

Στη μακρινή απ’ τον πολιτισμό και από την ανθρωπιά χώρα της Ουαγκαντούγκιλαντ, συνήλθε, λέει, τον συμβούλιο των Κυβερνώντων πιθήκων και αποφάσισε να μειώσει τους μισθούς και τα επιδόματα των υπαλλήλων της. Όμως άρχισαν τα δύσκολα. Να μη μειωθούν οι μισθοί των ουρακοτάγκων, αφού είναι ισχυροί,… καθώς ελέγχουν τις εναέριες συγκοινωνίες και μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στη δημοκρατία.

Να μη μειωθούν οι μισθοί των κροκοδείλων, γιατί θα πιούν όλο το νερό της λίμνης και θα μείνουνε ξεροί από τη δίψα. Να μη μειωθούν οι μισθοί από τα βουβάλια, γιατί θα φάνε σε απεργίες όλο το χορτάρι της πεδιάδας και θα πεινάσουνε.

Να μειώσουμε τους μισθούς από τα κολυμπρί, ακούσθηκε η φωνή του ισχυρότερου. Ξέρετε πόσες δαπάνες για τη συντήρησή τους έχουμε; Ναι, είπαν όλοι με μια φωνή, να μειώσουμε τους μισθούς των κολυμπρί.

Και τα κολυμπρί ανίσχυρα και ανίκανα να αντιταθούν, αποφάσισαν να μεταναστεύσουν σε άλλη πεδιάδα για να αναζητήσουν καλύτερη μοίρα.

Το ανήθικο δεν είναι η μείωση των μισθών των ανίσχυρων. Το ανήθικο είναι η αποδοχή των ισχυρών να μειώνονται οι μισθοί των ανίσχυρων.

Περισσότερα: pheme.gr

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ