Mayo Clinic: Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των χημικών αλλαγών στον εγκέφαλο

Οι ερευνητές της Mayo Clinic έχουν βρει έναν νέο τρόπο για να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο, τις χημικές αλλαγές στους εγκεφάλους των ασθενών που υποβάλλονται σε «εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση» (DBS), ο οποίος θα βοηθήσει τους γιατρούς να χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά την DBS για τη θεραπεία παθήσεων του εγκεφάλου, όπως η νόσος του Πάρκινσον, η κατάθλιψη και το σύνδρομο Tourette…

Οι ερευνητές ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν την ανακάλυψη αυτή για να δημιουργήσουν ένα σύστημα DBS που να μπορεί αυτόματα να ανταποκρίνεται στις χημικές αλλαγές στον εγκέφαλο. Η νόσος του Πάρκινσον, το σύνδρομο Tourette και η κατάθλιψη σχετίζονται με το πλεόνασμα ή την έλλειψη νευροχημικών ουσιών στον εγκέφαλο. Η ιδέα είναι να παρακολουθεί κανείς τις νευροχημικές ουσίες και να τις προσαρμόζει στα κατάλληλα επίπεδα.

«Μπορούμε να μάθουμε βασικά πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος,»λέει ο συγγραφέας Su-Youne Chang, Ph.D., του Τμήματος Νευροχειρουργικής της Κλινικής Mayo. Εφόσον οι ερευνητές κατανοήσουν καλύτερα πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος, θα είναι σε θέση να προβλέπουν τις αλλαγές και να αντιδρούν πριν οι αλλαγές αυτές διαταράξουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και το Ίδρυμα Grainger.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ