Κάποιοι προτιμούν τις φούστες

Ο Kevin Ekerson, 48, μονίμως φορούσε τζιν και χακί παντελόνια. Στη συνέχεια, το 2006, αγόρασε τη πρώτη του σκοτσέζικη φούστα κατασκευασμένη από ανθεκτικό βαμβάκι με θηλιές για ζώνη και τσέπες. Τώρα έχει τέσσερις τέτοιες σκοτσέζικες φούστες και τις φοράει πέντε έως επτά ημέρες την εβδομάδα, ακόμη και το χειμώνα. “Είναι ο συνδυασμός άνεσης και καλής κατασκευής,” λέει ο Ekerson, “και η γυναίκα μου τις λατρεύει.”…

Όταν ο ιδρυτής της εταιρείας Utilikilts, σκοτσέζικων φουστών, Steven Villegas, έκανε την πρώτη του σκοτσέζικη φούστα το 1999, δεν προσπαθούσε να πει κάτι, ή να ξεκινήσει μια επιχείρηση. Απλώς ήθελε να αντιμετωπίσει τη ζέστη στην Ισπανία, όπου τότε ζούσε και εργαζόταν. «Ήθελα μια σκοτσέζικη φούστα, αλλά οι  περισσότερες ήταν κατασκευασμένες από μαλλί,” λέει.

Έκοψε ένα στρατιωτικό παντελόνι, διατηρώντας τις τσέπες και τις θηλιές της ζώνης, και στη συνέχεια χρησιμοποίησε το ύφασμα που έκοψε, για να κάνει πιέτες. Σύντομα γνωστοί, φίλοι αλλά και άγνωστοι του ζητούσαν σκοτσέζικες φούστες για λογαριασμό τους. ΄Έτσι, αν και δεν έχει καμία επίσημη κατάρτιση στο σχέδιο, ο Villegas άνοιξε ένα μικρό στούντιο στο Σιάτλ το 2000 και άρχισε το ράψιμο. “Μια ραπτομηχανή είναι απλώς ένα εργαλείο, και είμαι καλός με τα εργαλεία”, λέει ο Villegas, ο οποίος άρχισε να πουλά τις φούστες στο Market Fremont τις Κυριακές στο Σιάτλ, και στη συνέχεια να πηγαίνει σε μουσικά φεστιβάλ, γιορτές μπύρας και συγκεντρώσεις Σκοτσέζων.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, έχει ακόμα την επιχείρηση με τις σκοτσέζικες φούστες, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι κάτι περισσότερο από μια ιδιοτροπία. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερες από 100.000 σκοτσέζικες φούστες, που είναι διαθέσιμες σε καταστήματα λιανικής πώλησης στο Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο, καθώς και σε online παραγγελίες.

Πηγή: business.timecom

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ