Οι αλλεργίες στο αυγό αντιμετωπίζονται με αυγό

Ομελέτες, μαρέγκες και ζυμαρικά θα μπορούσαν μια μέρα να είναι και πάλι στο μενού για μερικούς ανθρώπους με αλλεργίες στο  αυγό, μετά από θεραπεία με την τροφή στην οποία είναι αλλεργικοί, λένε Αμερικανοί ερευνητές. Μια μελέτη σε 55 παιδιά έδειξε ότι μερικά ήταν σε θέση να τρώνε αυγά αφότου πολύ μικρές ποσότητες προστέθηκαν σταδιακά στη διατροφή τους. Ωστόσο, η θεραπεία είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο και οι γιατροί λένε ότι δεν πρέπει να τη δοκιμάσουμε στο σπίτι…

Οι αλλεργίες στο αυγό είναι μία από τις πιο κοινές αλλεργίες και πιστεύεται ότι επηρεάζει μέχρι και το 2,5% των παιδιών.

Η σταδιακά εισαγωγή της τροφής που προκαλεί μια αλλεργική αντίδραση υπήρξε επιτυχής και με άλλα τρόφιμα, όπως τα φιστίκια.

Δόθηκε στους γονείς αυγό σε σκόνη (αντίστοιχη με το ένα τρίτο ενός αυγού) για να το αναμειγνύουν με το φαγητό των παιδιών τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσιάστηκαν στο New England Journal of Medicine, αναφέρουν ότι μετά από 22 μήνες θεραπείας με αυγό, το 75% των παιδιών ήταν σε θέση να τρώνε το ισοδύναμο με δύο αυγά χωρίς να αντιδρούν.

Τα παιδιά εξετάστηκαν ξανά μετά από τουλάχιστον ένα μήνα από τη στιγμή που είχαν σταματήσει τη καθημερινή θεραπεία με αυγό. Από αυτά, το 28% εξακολουθούσαν να τρώνε αυγό χωρίς να αντιδρούν και θεωρήθηκε ότι είχαν απαλλαγεί οριστικά από την αλλεργία.

Ένας από τους ερευνητές, ο Δρ Wesley Burks, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Βόρειας Καρολίνας, είπε: «Αυτή η μελέτη μας κάνει να ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε κοντά στην ανάπτυξη μιας θεραπείας.

»Σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών είχαν μια μόνιμη αλλαγή και δεν ήταν πλέον αλλεργικά στο αυγό.»

Η Δρ Stacie Jones, από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, δήλωσε: «Η μείωση της αλλεργικής αντίδρασης αυτών των παιδιών στο αυγό, μειώνει και το γονικό άγχος για το πώς τα παιδιά τους θα αντιδράσουν σε περίπτωση τυχαίας έκθεσης στο αυγό στο σχολείο, στο σπίτι, ή κάπου αλλού.»

Ωστόσο, περίπου στο 15% των παιδιών δεν ολοκληρώθηκε η θεραπεία, κυρίως λόγω αλλεργικών αντιδράσεων.

Ο Lindsey McManus, από τη φιλανθρωπική οργάνωση «Αλλεργία» στη Βρετανία, δήλωσε: «Αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική εξέλιξη στην ανοσοθεραπεία για την αλλεργία τροφίμων.

»Είναι όμως πολύ νωρίς και χρειάζεται περισσότερη έρευνα πριν χρησιμοποιηθεί ως κανονική μορφή θεραπείας. Θα επαναλάβω την προειδοποίηση ότι αυτή τη θεραπεία  δεν θα πρέπει να την δοκιμάσει κάποιος στο σπίτι, λόγω του σοβαρού κινδύνου αλλεργικών αντιδράσεων.»

Πηγή: BBC News

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ