Αιτία πολέμου η αξιοποίηση του λιγνίτη στην Ποταμιά

Γράφει ο Γιάννης Παιδής

Δεν συμπλήρωσε καλά – καλά ένα μήνα ζωής η κυβέρνηση Σαμαρά και πρόλαβε να ανοίξει ένα θέμα που αναμφισβήτητα αποτελεί αιτία πολέμου για την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, και το οποίο δεν είναι άλλο από την πώληση και ανόρυξη των κοιτασμάτων του λιγνίτη στην Ποταμιά…

Και σίγουρα αποτελεί αιτία πολέμου αφού πιθανή αξιοποίηση του κοιτάσματος θα είναι καταστροφική για τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το περιβάλλον, τον υδροφόρο ορίζοντα και σε τελική ανάλυση για την ίδια τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα όμως η βιασύνη του υπουργείου Περιβάλλοντος να ανοίξει ένα θέμα που στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είχε κλείσει όταν υπουργός Περιβάλλοντος ήταν η κ. Μπιρμπίλη, και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ο κ. Φ. Σαχινίδης, δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το θέμα είχε επίσης ανοίξει στα τελευταία χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή.

Και εδώ τώρα θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Χαρακόπουλος, όσο και οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, για να κλείσει άμεσα το θέμα. Εξυπακούεται ότι δήμαρχοι και φορείς πρέπει να βρεθούν σε θέση μάχης για να μην περάσει το καταστροφικό για την περιοχή κυβερνητικό σχέδιο της αξιοποίησης του λιγνίτη. Αλλωστε το χρωστάμε στη φύση και στη νέα γενιά που ζει στην περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ