Σε ανασκαφές του κάστρου της Βελίκας οι Ενεργοί Πολίτες

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας με μεγάλη χαρά αποδέχτηκαν την πρόταση που τους είχε απευθύνει η προϊσταμένη της 7ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ρούλα Σδρόλια και ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, για να συμμετέχουν εθελοντικά στις ανασκαφές του κάστρου της Βελίκας, που τοποθετείτε χρονικά στον 6ο αιώνα μ.Χ., αλλά οι ρίζες της ιστορίας του εκτίνονται ακόμη βαθύτερα, στα χρόνια της αρχαιότητας.

Έτσι, το πρωί της Πέμπτης 19 Ιουλίου, μια ομάδα Ενεργών Πολιτών συγκεντρώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Βελίκας και με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε την ξενάγηση στο χώρο και τις πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής, από την κ. Σδρόλια.

Εμπνευσμένοι από τις γλαφυρές διηγήσεις της αρχαιολόγου και με ιδιαίτερη συγκίνηση που συμμετείχαν – έστω και με αυτόν τον ελάχιστο τρόπο – στην ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους ερευνητές και τους φοιτητές του τμήματος αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που συμμετείχαν κι αυτοί στις ανασκαφές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ