Στην έκθεση της Σμύρνης ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου

Ο  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του θέλει να συμμετάσχει στην διεθνή έκθεση της Σμύρνης που γίνεται σε συνεργασία με την ΔΕΘ γι’ αυτό ενημερώνει τους επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων (εμπορικό, μεταποίησης, υπηρεσιών) του δήμου ΤΥΡΝΑΒΟΥ, αν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην συνάντηση  be2be που θα γίνει στην Σμύρνη, να έρθουν σε επαφή με τον Εμπορικό Σύλλογο στα τηλέφωνα 2492025289 και με τον Τάσο Ψύρρα 2492024151.

Στη Σμύρνη, στις 31 Αυγούστου, 1-2-3 Σεπτεμβρίου, η Διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης έχει συμφωνήσει με το Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης να διοργανώσει μία συνάντηση  be to be  μεταξύ Ελληνικών και Τουρκικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη εμπορικών και άλλων επιχειρηματικών σχέσεων.

Επειδή είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία, ιδίως στη Σμύρνη, από πλευράς Ελληνικών συμφερόντων, αποφασίσθηκε η διεύρυνση του γεγονότος.

Για το λόγο αυτό, περίπου 20 βουλευτές εκδηλώνουν την στήριξη τους στην πρωτοβουλία,  ταξιδεύοντας στη Σμύρνη με την Ελληνική αποστολή, για να συναντήσουν Τούρκους συναδέλφους τους εκεί.

Επίσης, πάνω από 15 Δήμαρχοι εκδήλωσαν  έντονο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην αποστολή, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις της περιοχή τους και συμμετέχοντας ενεργά στην προβολή των τουριστικών πλεονεκτημάτων αλλά και αντίστοιχων επιχειρήσεων της κάθε πόλης.

Οι Δήμαρχοι θα συναντηθούν με συναδέλφους τους από την παραλιακή ζώνη.

Στη συνάντηση αυτή , που δεν θα είναι απλώς τυπική, θα υπάρξει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανταλλαγής ιδεών και προτάσεων για συνεργασία.

Οι Τουρκικοί Ο.Τ.Α. ενδιαφέρονται για συνεργασία, σε κάθε επίπεδο. Εκείνο όμως που τους ενδιαφέρει πιο πολύ από όλα είναι να στηρίζουν τις επιχειρήσεις του Δήμου τους για κάθε επιχειρησιακή πρωτοβουλία στο εξωτερικό, πράγμα που βοηθά και τους Έλληνες Δημάρχους για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής  τους.

Οι Δήμοι εκτός του ότι μπορούν να καλέσουν τα Επιμελητήρια των πόλεων  και νομών τους, μπορούν να συμπεριλάβουν στην αποστολή και επιχειρήσεις που θέλουν και είναι διατεθειμένες να συμμετάσχουν και να διερευνήσουν στο πεδίο της επιχειρηματικότητας στην Τουρκία.

Είναι πολύ σημαντικό να προσκληθούν και να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις , με συγκεκριμένες προσφορές και πακέτα προσφορών, για τους Τούρκους επισκέπτες λόγω του ότι στην Τουρκία, μέχρι σήμερα, δεν έχει εμφανισθεί ούτε μία συγκεκριμένη προσφορά εκπτωτική για τους Τούρκους.

Για τις επιχειρήσεις στον χώρο του τουρισμού, γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ειδική πρόβλεψη, όχι μόνο για συναντήσεις με τους tour operator, της παραλιακής ζώνης αλλά και με το κοινό της Σμύρνης, που θα μπορεί να παραλάβει πληροφοριακό υλικό, και συγκεκριμένες προσφορές ιδιοχείρως.

Όλες  οι υπόλοιπες επιχειρήσεις θα συναντηθούν με επιχειρήσεις αντίστοιχες του κλάδου τους.

Για το λόγο αυτό χρειάζεται, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να υπάρξουν οι δηλώσεις συμμετοχής ούτως ώστε να ενημερωθούν και οι Τούρκοι εταίροι μας, για να κινητοποιήσουν τους αντίστοιχους κλάδους.

Μπορούν να προσκληθούν ως συνομιλητές επιχειρήσεις όλων των κλάδων που μας ενδιαφέρουν. Από πολύ μικρές έως και πολύ μεγάλες.

Από την Πέμπτη 2 Αυγούστου και μετά είμαστε στην διάθεσή όλων όσων τους ενδιαφέρει η συμμετοχή, να επισκεφθούμε και συζητήσουμε.

Την ευθύνη διοργάνωσης έχει, συνολικά, η Δ.Ε.Θ. Α.Ε., η οποία κοστολογεί και τιμολογεί την κάθε παρουσία. Ήδη  το κόστος της συμμετοχής κατ΄άτομο, ορίστηκε στα 1200 Ευρώ και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια από Θεσσαλονίκη/ Αθήνα προς Χίο, και μετάβαση με πλοίο και αυτοκίνητο στην Σμύρνη με επιστροφή, διαμονή και διατροφή στην Σμύρνη και πλήρη συμμετοχή στην συνάντηση και στις ελληνοτουρκικές επαφές, βάσει προγράμματος. Προβλέπεται επίσης ενημερωτικό πρόγραμμα επίσκεψης στην εκεί παγκόσμια έκθεση.

Ειδικές λεπτομέρειες για όλα τα θέματα προβολής παρουσίασης των πόλεων θα υπάρξουν αμέσως μετά την οριστικοποίηση όλων των χώρων υποδοχής του γεγονότος εκ μέρους του Επιμελητηρίου της Σμύρνης, μέχρι το τέλος του μήνα. 

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή:

 

Οι βουλευτές:

 

Ψαριανός          Γρηγόρης

Βογιατζής           Παύλος    

Μάρκου             Κατερίνα

Κυρίτσης            Γιώργος

Τσούκαλης         Νίκος

Ψύρρας             Θωμάς

Κακλαμάνης       Νικήτας

Καράογλου         Θόδωρος

Τριαντάφυλλος   Κώστας

 

Οι Δήμοι:            

Δ. Βόλου                    Δ. Βύρωνα

Δ. Ιωαννιτών              Δ. Πέλλας

Δ. Αθηναίων               Δ. Λήμνου

Δ. Κοζάνης                 Δ. Αγ.Ρέντη

Τα Επιμελητήρια:

Έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν τα περισσότερα επιμελητήρια των Δήμων που προαναφέρονται και γίνεται προσπάθεια για προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ