Hayworth Kenneth: «Μπορώ να ζήσω για πάντα»

Ο νευροεπιστήμονας, Hayworth Kenneth, 41 ετών, από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και βετεράνος του Jet Propulsion Laboratory της NASA, πιστεύει ότι μπορεί να ζήσει για πάντα, σύμφωνα με το Chronicle of Higher Education…

“Η ανθρώπινη φυλή λίγο απέχει από το να μπορεί να μεταφορτώσει (upload) το μυαλό: Θα διατηρούμε τον εγκέφαλο, θα τον κόβουμε σε φέτες, θα τον προσομοιώνουμε σε έναν υπολογιστή, και θα τον συνδέουμε σε ένα ρομπότ.”

Ο Hayworth θέλει οι 100 δισεκατομμύρια νευρώνες, και οι πάνω από 100 τρισεκατομμύρια συνάψεις στον εγκέφαλό του, να συσκευαστούν σε ένα διαφανές, κεχριμπαρένιου χρώματος κομμάτι ρητίνης, πριν πεθάνει από φυσικά αίτια. Γιατί; Επειδή ο Hayworth πιστεύει ότι μπορεί να ζήσει για πάντα.

«Όταν το σώμα μας σταματά να λειτουργεί, αρχίζει να τρώει τον εαυτό του,» λέει ο Hayworth, «γι αυτό πρέπει να σταματήσουμε τα ένζυμα που καταστρέφουν τον ιστό. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιό μου, θα είμαι το τέλειο απολίθωμα».

Τότε, μια μέρα, όχι πολύ μακριά από τώρα, η συνείδησή του θα αναβιώσει σε έναν υπολογιστή.

Μέχρι το 2110, προβλέπει ο Hayworth, η μεταφορά ενός βιολογικού εγκεφάλου σε λειτουργικό σύστημα πυριτίου θα είναι τόσο κοινή όσο είναι η χειρουργική επέμβαση ματιών με λέιζερ σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ