Αφιέρωμα στον Β. Τσιτσάνη με τη Γιώτα Βέη

Μια μοναδική μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο με «Τσιτσάνη έργα», ως αφιέρωμα στο μεγάλο λαϊκό μας συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη. Καλεσμένη είναι η ξεχωριστή ερμηνεύτρια του δημοτικού μας τραγουδιού Γιώτα Βέη, η οποία συνοδευόμενη από ένα σύνολο νέων και ταλαντούχων μουσικών θα ερμηνεύσει ένα εξαιρετικό απάνθισμα τραγουδιών  του μεγάλου δημιουργού από τον ομώνυμο δίσκο στο α΄ μέρος της εκδήλωσης. 

Η πολυβραβευμένη καλλιτέχνις –στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- θα δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, μεταφέροντας το κλίμα μίας άλλης εποχής, μία μουσική γέφυρα ανάμεσα στον αξεπέραστο λαϊκό πολιτισμό του Β. Τσιτσάνη και στην παραδοσιακή δημοτική μουσική την οποία με σεβασμό, ποιότητα και διαρκή μελέτη υπηρετεί πάνω από 30 χρόνια. Στο β΄ μέρος της εκδήλωσης θα ακουστούν επίσης τραγούδια – σταθμοί από το δικό της ποικίλο δισκογραφικό έργο. Έργα από τον κύκλο ζωής της πατρίδας μας  που άντλησε η ίδια από την προφορική μας παράδοση, δημιουργώντας μία πολύτιμη παρακαταθήκη πολιτισμού, από «Τα κύματα του Αιγαίου», από τα «Μουσικά ταξίδια στην Ελλάδα» από τη λαϊκή όπερα «MAMMAS” κ.ά.,  αρκετά με μια τζαζ και έθνικ προσέγγιση.

Η μουσική βραδιά θα κλείσει με αυθεντικά Μικρασιάτικα χορευτικά, νησιώτικα, χασαποσέρβικα και καλαματιανά. Στο τέλος της εκδήλωσης που οργανώνεται από το σύλλογο «Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» Λάρισας θα τιμηθεί η δημιουργός – ερμηνεύτρια  κ. Γιώτα Βέη για το σύνολο του έργου της και την ξεχωριστή, αέναη παρουσία της στη διαφύλαξη και συνέχιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης του τόπου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ