Διέγραφαν αρνητικά σχόλια και κριτικές από τις ιστοσελίδες

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι το Baidu, η μεγαλύτερη εταιρεία αναζήτησης της Κίνας, απέλυσε προσωπικό επειδή πληρώνονταν από ιδιώτες για να διαγράφουν μηνύματα χρηστών. Οι “επαγγελματίες της διαγραφής αναρτήσεων», όπως ονομάζονται, σβήνουν αρνητικά σχόλια και κριτικές από τις ιστοσελίδες…

Η διαγραφή αποτελεί μείζον πρόβλημα στην Κίνα, αλλά η αντιδιαστολή που έγινε μεταξύ των θέσεων των αρχικών αναρτήσεων και των θέσεων των διαγραμμένων, επέτρεψε στη Baidu, να εντοπίσει τους ενόχους. Η εταιρεία είπε στους Global Times:
“Η Baidu έχει απολύσει τέσσερα άτομα. Εάν ανακαλύψουμε και άλλες τέτοιες περιπτώσεις μεταξύ του προσωπικού μας, θα τιμωρηθούν αυστηρά. Η Baidu θα καλύψει τα κενά δυναμώνοντας το τμήμα της διεύθυνσης ώστε να διατηρήσουμε την τάξη στην πλατφόρμα επικοινωνίας μας.”

Η Global Times σημειώνει ότι οι «πληρωμή» για μια διαγραφή μπορεί να κυμαίνεται από περίπου $150 (για διαγραφή μιας ανάρτησης σε ένα φόρουμ), σε $450 (για διαγραφή μιας είδησης​​!), και φτάνει μέχρι και τα 30.000 δολάρια το χρόνο για αυτό που αναφέρεται ως «μακροπρόθεσμη συντήρηση», η οποία διαγράφει αμέσως οποιαδήποτε αρνητική ανάρτηση που αφορά μια συγκεκριμένη επιχείρηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ