Κ. Πράντζου κατά Β. Παληγιάννη

«Μπορεί ο θεσμικός ρόλος του κ. Παληγιάννη να είναι διαφορετικός, ωστόσο σε μια τόσο κρίσιμη εθνική στιγμή πρέπει και ο ίδιος να αντιληφθεί, να στηρίξει και να μην υπονομεύει το έργο μας, διότι η κοινωνική ευαισθησία δεν μεταφράζεται σε πλειοδοσία ανέξοδων μεγαλοστομιών που κατ’ ουσία στόχο έχουν την ικανοποίηση προσωπικών και μόνο φιλοδοξιών» απαντά η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας Κωνσταντίνα Πράντζου-Κανιούρα στο δημοσίευμα του αιρετού κ. Παληγιάννη.

Δυστυχώς, καταγγέλλει η Κωνσταντίνα Πράντζου-Κανιούρα, μια από τις σοβαρότερες κακοδαιμονίες της δημόσιας διοίκησης είναι ότι κάθε οργανική μονάδα της θεωρεί ότι μπορεί να αυτονομείται, να ¨παραγοντίζει¨ για ίδιον όφελος καθιστάμενη ουσιαστικά «το μακρύ χέρι του συνδικαλισμού» στη διοίκηση.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο αιρετός κος Β. Παληγιάννης στην ενημέρωσή του προς τους εκπ/κούς αναφέρεται ειδικά στην Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας αμφισβητώντας τα κενά δασκάλων που καταχώρισε η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας και την καλεί την επόμενη φορά να δώσει τα «πραγματικά κενά».

Μπορεί ο θεσμικός ρόλος του κ. Παληγιάννη να είναι διαφορετικός, ωστόσο σε μια τόσο κρίσιμη εθνική στιγμή πρέπει και ο ίδιος να αντιληφθεί, να στηρίξει και να μην υπονομεύει το έργο μας, διότι η κοινωνική ευαισθησία δεν μεταφράζεται σε πλειοδοσία ανέξοδων μεγαλοστομιών που κατ’ ουσία στόχο έχουν την ικανοποίηση προσωπικών και μόνο φιλοδοξιών.

Ειδικότερα, η αναλογία δασκάλων μαθητών κατά το σχολικό έτος 2011-2012 στη Θεσσαλία έχει ως εξής:

Δάσκαλοι Μαθητές Αναλογία

Τρίκαλα 685 7207 1/10

Λάρισα 1186 16433 1/14

Καρδίτσα 531 5941 1/12

Μαγνησία 888 11789 1/13

Συνεπώς, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα πραγματικά κενά τα έδωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και όχι η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων η οποία έδωσε έλλειμμα 60 δασκάλων!
Δυστυχώς, μια από τις σοβαρότερες κακοδαιμονίες της δημόσιας διοίκησης είναι ότι κάθε οργανική μονάδα της θεωρεί ότι μπορεί να αυτονομείται, να ¨παραγοντίζει¨ για ίδιον όφελος καθιστάμενη ουσιαστικά «το μακρύ χέρι του συνδικαλισμού» στη διοίκηση.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες.
Ασκούμε εθνική πολιτική και σας καλούμε να συνδράμετε στο δύσκολο έργο μας.

Πηγή: esos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ