Σημαντικές εργασίες από την περιφέρεια στη γέφυρα του Τυρνάβου

Την πρόοδο των εργασιών στη γέφυρα του Τυρνάβου επιθεώρησε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου η οποία σε συζητήσεις που είχε με τους κατασκευαστές και τους εργαζομένους στο έργο εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εργασιών. Η εργολαβία αφορά το έργο «Εργασίες διευθέτησης κοίτης για άρση επικινδυνότητας της γέφυρας Τυρνάβου» προϋπολογισμού 500.000 ευρώ με  ανάδοχη εταιρεία την “ΑΡΧΩΝ Α.Τ.Ε.” .

Σε δηλώσεις σχετικά με το έργο η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε: «Η κατασκευή του έργου βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας ότι η άρση της επικινδυνότητας της γέφυρας είναι από τις πρώτες προτεραιότητές μας ως Περιφερειακή Αρχή. Προχωρούμε σε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας ».

Το έργο αφορά στην κατασκευή αναβαθμού κατάντι της παλαιάς γέφυρας Τυρνάβου στον Τιταρίσιο ποταμό (στη θέση του παλαιού αναβαθμού που έχει διαβρωθεί), με λιθόδεμα και λιθορριπή και επικάλυψη με πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25. Το ύψος του αναβαθμού είναι 7 μ. και το μήκος του 120 μ., ενώ η λεκάνη καταστροφής ενέργειας ξεπερνά τα 25 μ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2012 της Περιφερειακής  Ενότητας Λάρισας και αναμένεται να υλοποιηθεί ως το τέλος του 2012.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ