Εκκενώνονται οικισμοί στην Ουρανούπολη

Στην εκκένωση οικισμών πέριξ της Ουρανούπολης προχώρησαν οι αρχές λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται από την Τετάρτη στο Άγιο Όρος. Η εκκένωση δεν έχει να κάνει τόσο με τις φλόγες όσο με τις αναθυμιάσεις από τη φωτιά, οι οποίες δυσκολεύουν ιδιαίτερα τα ηλικιωμένα άτομα που κατοικούν εκεί…

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι ένα πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία κοντά στο χωριό Ραψομμάτη, ενώ τα υπόλοιπα μέτωπα από την πυρκαγιά στο Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης είναι σε ύφεση. Πάνω από 25.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει κάρβουνο και, την ώρα που στη μνήμη των κατοίκων ξυπνούν οι εφιάλτες του 2007, ένας 45χρονος συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια και πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες και αποτελούνται από 135 πυροσβέστες, πέντε οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 58 ατόμων, 25 δημοτικά οχήματα, αλλά και δύναμη 40 στρατιωτών. Κανονικά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας.

Παράλληλα, επιχειρήσεις κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη στο Σολομό Κορινθίας, όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Αγία Μαρίνα Κορωπίου, Πικέρμι και Καρδάμενα Κω.

Πηγή: pathfinder

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ