Με τα μυαλά που κουβαλούν οι κυβερνώντες δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ

Γράφει η Ευαγγελία Ψαρρού

Μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω και να το γράφω (εννοείται και πάρα πολλών άλλων), αλλά όχι μόνο κανένα βήμα μπροστά δεν κάνουν οι κυβερνώντες, αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν, όπως λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, σαν να μην έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Ορίστε και δύο κραυγαλέα –για εμένα- παραδείγματα:…

Αν ο Τσίπρας θεωρείται από κάποιους ως επικίνδυνος πολιτικός, τότε πώς θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε αυτούς που, ενώ τον κατακεραυνώνουν σε κάθε ευκαιρία, ακολουθούν την πολιτική του; Γιατί όλα δεν είναι μόνο θέμα Οικονομίας. Υπάρχουν και άλλα από τα οποία εξαρτάται η ποιότητα της ζωής μας.

Τί θέλω να πω: Πριν από μερικούς μήνες ψηφίστηκε ο νόμος της Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια, τον οποίο πολέμησαν με λύσσα οι πρυτάνεις και όσοι άλλοι κινδύνευαν να χάσουν τα κεκτημένα τους. Ο Τσίπρας από την αρχή ήταν ενάντια στο νόμο αυτό. Τον έκαναν όμως τελικά νόμο του κράτους η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, με 250 ψήφους, τα 5/6 της Βουλής, παρακαλώ!

Αλλά, επειδή ζούμε σε «ευνομούμενο» κράτος κάποιοι φρόντισαν να μην εφαρμοστεί ποτέ, και σήμερα αυτοί που τον ψήφισαν, –ακολουθώντας την συντεχνιακή πολιτική των κρατούντων στα πανεπιστήμια- εναρμονίστηκαν με τη λογική του Τσίπρα στο θέμα, και τον …άλλαξαν.

Θέλετε ακόμα ένα παράδειγμα της χώρας-μπάχαλου, για την οποία δεν κάνουν απολύτως τίποτα; Χτες σκοτώθηκε ένας άνθρωπος στην Πάρο, επειδή προσπάθησε να καταδιώξει τους ληστές τράπεζας.

Το θέμα είναι ότι οι ληστές αυτοί ανέβασαν στο πλοίο της γραμμής κλεμμένο αυτοκίνητο, που είχε επίσης κλεμμένες πινακίδες και πήγαν στην Πάρο να κάνουν τη ληστεία. Σε ποια σύγχρονη χώρα θα γινόταν αυτό; Σε καμία! Γιατί οπουδήποτε αλλού, οι κυβερνώντες που φροντίζουν και για τους πολίτες της και για τον τουρισμό της, θα είχαν φροντίσει για τον εκσυγχρονισμό της.

Πατώντας, δηλαδή, ένα κουμπί σε έναν οποιοδήποτε υπολογιστή, οι λιμενικοί θα γνώριζαν και για το κλεμμένο αυτοκίνητο, και για τις κλεμμένες πινακίδες, και θα είχαν όλα τα στοιχεία που θα οδηγούσαν στη σύλληψή τους πριν καν φτάσουν στην Πάρο και δολοφονήσουν τον άνθρωπο.

Ας μη ρωτήσω ποιοι φέρνουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και για τέτοιου είδους εγκλήματα.

Στην τριτοκοσμική Ελλάδα όμως, όλα είναι εκατό χρόνια πίσω.

Και με τα μυαλά που συνεχίζουν να έχουν  οι κυβερνώντες, θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ