Συνελήφθη για χρέη της ΕΑΣ Λάρισας ο Χρ. Σιδερόπουλος

Συνελήφθη, σήμερα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Χρ. Σιδερόπουλος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της ΕΑΣ Λάρισας, για μη καταβολή χρεών της οργανωσης προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο Χρ. Σιδερόπουλος προσήλθε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο, χρέη συνολικού ύψους  335.755,24  ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, και στη συνέχεια στο Αυτόφωρο από όπου πήρε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 16 Αυγούστου, για να παρουσιάσει στοιχεία που να δικαιολογούν την αδυναμία της ΕΑΣ να πληρώσει στην παρούσα φάση τα χρέη της προς το δημόσιο. Με απόφαση του Τριμελούς Αυτόφωρου της Λάρισας αφέθηκε ελεύθερος.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Η σημερινή εξέλιξη καταδεικνύει με τον πλέον έκδηλο τρόπο τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η οργάνωση τόσο εξαιτίας χειρισμών όλων των μέχρι σήμερα διοικήσεων, αλλά και λόγω των δυσλειτουργιών που έχει επιφέρει ο νέος νόμος περί συνεταιρισμών ο οποίος έχει δημιουργήσει αδιέξοδα, αφού η ΕΑΣ Λάρισας δεν μπορεί να αξιοποιήσει ούτε τα περιουσιακά της στοιχεία ούτε όμως και να νοικιάσει μονάδες της σε ιδιώτες για να μπορέσει να εξοικονομήσει χρήματα και να καλύψει υποχρεώσεις της προς εργαζομένους και τρίτους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ