Πολυτελή αυτοκίνητα αποτυγχάνουν στα νέου τύπου τεστ πρόσκρουσης (crash test)

Τα αποτελέσματα ενός νέου crash test, που επικεντρώθηκε στα πολυτελή αυτοκίνητα εγείρουν ανησυχίες ότι τα περισσότερα οχήματα μπορεί να μην είναι σε θέση να παρέχουν προστασία από σοβαρούς τραυματισμούς σε ένα κοινό ατύχημα. Φανταχτερά ονόματα, όπως BMW, Mercedes και Lexus πήραν όλα “κακή” βαθμολογία στα τεστ προσομοίωσης,…

όπου ελέγχθηκε τί συμβαίνει όταν η μπροστινή γωνία ενός σεντάν χτυπήσει ένα άλλο όχημα ή αντικείμενο, όπως ένα δέντρο ή ένα στύλο, σύμφωνα με το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια στους Αυτοκινητόδρομους .

Μόλις τρία από 11 πολυτελή αυτοκίνητα από τα μοντέλα του 2012 πέρασαν τα νέα τεστ πρόσκρουσης, τα οποία έδειξαν ότι η εμπρός γωνία των αυτοκινήτων δεν είναι μια καλά προστατευμένη από συντριβή, ζώνη του οχήματος.

Εάν τα πολυτελή οχήματα αποτυγχάνουν στα τεστ πρόσκρουσης σε υψηλό ποσοστό, είναι πολύ πιθανό ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν θα πετύχουν, δήλωσε ο David Champion, ο οποίος διευθύνει το πρόγραμμα Consumer Reports’ auto testing program.

“Δεν ήταν προετοιμασμένοι για τα νέα τεστ πρόσκρουσης. Ο κάθε κατασκευαστής Θα χρειαστεί από πέντε έως 10 έτη πριν τα αυτοκίνητά του αρχίσουν να τα πηγαίνουν καλά σε αυτά τα τεστ.”

Οι τροποποιήσεις στον σχεδιασμό με βάση τα στοιχεία του ασφαλιστικού ομίλου θα δημιουργήσουν ασφαλέστερα οχήματα και θα σώσουν ζωές, είπε.

Περισσότερα:Los Angeles Times

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ