Στην Αθήνα θα δικαστεί για τα χρέη της ΕΑΣ Λάρισας ο Χρ. Σιδερόπουλος

Στο Αυτόφωτο της Αθήνας παραπέμφθηκε από το αυτόφωρο της Λάρισας μετά από πρόταση του Εισαγγελέα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Χρ. Σιδερόπουλος για να δικαστεί για την υπόθεση των χρεών της ΕΑΣ Λάρισας προς το δημόσιο. Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση με δεδομένο ότι η ΕΑΣ Λάρισας υπάγεται στη Δ.Ο.Υ. μεγάλων εταιρειών της Αθήνας και ως εκ τούτου η δίκη θα πρέπει να γίνει από το Τριμελές Αυτόφωρο των Αθηνών.

Ο κ. Σιδερόπουλος συνελήφθη, τη Δευτέρα διότι ως εκπρόσωπος της ΕΑΣ Λάρισας δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο, χρέη συνολικού ύψους  335.755,24  ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, και στη συνέχεια στο Αυτόφωρο από όπου πήρε προθεσμία μέχρι σήμερα, για να παρουσιάσει στοιχεία που να δικαιολογούν την αδυναμία της ΕΑΣ να πληρώσει στην παρούσα φάση τα χρέη της προς το δημόσιο. Σήμερα στο δικαστήριο πριν την εισήγηση του Εισαγγελέα οι νομικοί της ΕΑΣ υποστήριξαν ότι θα πρέπει να υπάρξει αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης αφού αναμένονται αλλαγές στο νέο νόμο περί συνεταιρισμών που θα δώσουν τη δυνατότητα στην αγροένωση να αξιοποιήσει τα περιουσιακά της στοιχεία, αλλά και στο νόμο για τη φυλάκιση όσων έχουν χρέη προς το δημόσιο.

Παρά τις προτάσεις των νομικών το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της συζήτησης δηλώνοντας αναρμόδιο.

Εν τω μεταξύ για το ίδιο θέμα αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα στο αυτόφωρο και ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Σπ. Τσικρίκας αλλά ούτε αυτός πρόκειται να δικαστεί μετά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό του κ. Σιδερόπουλου βρέθηκε σήμερα το σύνολο της διοίκησης αλλά και δεκάδες αγρότες.  

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ