Λιγνίτης, ΓΠΣ Αμπελώνα και στρατηγικό σχέδιο στο δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου

Θέματα ποτ αφορούν την εκμετάλλευση του κοιτάσματος λιγνίτη στην Ποταμιά, τη μεταφορά μαθητών, την εκπροσώπηση του δήμου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. την α’ φάση της μελέτης του ΓΠΣ Αμπελώνα και το στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 20.30΄.

Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

1. Επικαιροποίηση παλαιότερων θέσεων του Δ.Σ. αναφορικά με τη διαφαινόμενη πρόθεση της Κυβέρνησης για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων λιγνίτη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας.

2. Συζήτηση – έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και των συνεταιριστικών μονάδων ΣΕΚΑΠ – ΔΩΔΩΝΗ και της ΕΒΖ.

3. Έγκριση μετάβασης αντιπροσωπείας του Δήμου Τυρνάβου στην Αθήνα για την παρακολούθηση των εργασιών του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

4. Εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής επί του σχεδίου στρατηγικού σχεδιασμού Δήμου Τυρνάβου.

5. Εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου Τυρνάβου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

6. Καθορισμός χρήσης εμβλήματος Δήμου Τυρνάβου (αριθ. πρωτ. 11824/130689/01-08-2012 έγγραφο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας).

7. Εκποίηση δημοτικών αγροτεμαχίων στην Τοπική Κοινότητα Δένδρων του Δήμου Τυρνάβου. (υπ’ αριθ. 2/2012 απόφαση Τ.Κ. Δένδρων).

8. Επί αιτήσεως του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Περαχώρας, με την οποία ζητά την παραχώρηση χρήσης παλαιού αντλιοστασίου. (υπ’ αριθ. 31/2012 απόφαση Δ.Κ. Τυρνάβου).

9. Έγκριση της υπ’ αριθ. 58/2012 ΑΔΣ του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Τυρνάβου (Ο.Κ.Π.Δ.Τ.), που αφορά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2012.

10. Έγκριση της υπ’ αριθ. 12/2012 απόφασης του Δ.Σ. του Δεληχείου Ιδρύματος, που αφορά την έγκριση του Προϋπολογισμού, οικ. έτους 2012, του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης υπέρ του Δεληχείου Ιδρύματος (Κληροδότημα Αντωνίου Δεληχά).

11. Έγκριση της υπ’ αριθ. 14/2012 απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Σ.Π.Τ.Α. η οποία αφορά την έγκριση Ισολογισμού & των Αποτελεσμάτων Χρήσεως, οικονομικού έτους 2011.

12. Αναπροσαρμογή ή μη μισθωμάτων δημοτικών καταστημάτων.

13. Μεταφορά μαθητών στο Δήμο Τυρνάβου με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης ύστερα από διαπραγμάτευση με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, για δρομολόγια με επιβατικά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσεως (ΤΑΞΙ).

14. Έγκριση εκτός έδρας μετακίνησης αιρετών για εκτέλεση υπηρεσίας και δαπανών μετακίνησης.

15. Διαγραφή χρεών.

16. Ανανέωση αδειών υπαίθριου εμπορίου.

17. Επί αιτήσεως του Πολιτιστικού Σωματείου Ατόμων με αναπηρίες και μη «Η ΦΛΟΓΑ», με την οποία ζητά οικονομική ενίσχυση.

18. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Τυρνάβου, οικονομικού έτους 2012.

19. Γνωμοδότηση επί του Α΄ σταδίου της μελέτης «Αναθεώρηση και Επέκταση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Αμπελώνα (αριθ. πρωτ. 5603/18-07-2012 έγγραφο Περιφέρειας Θεσσαλίας).

20. Καταβολή αποζημίωσης επικείμενων ιδιοκτησιών στην επέκταση του σχεδίου πόλης Τυρνάβου.

21. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 191/2012 απόφασης Δ.Σ. (ως προς την χρηματοδότηση), που αφορά την έγκριση της υπ’ αριθ. 7/2012 μελέτης του έργου «Κατασκευή δεξαμενής και δικτύου υδροδότησης ποιμνιοστασίων Βοσκότοπου Δαμασουλίου».

22. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Συντήρηση – Εξοπλισμός Πολ. Αίθουσας Πνευματικού Κέντρου» Δ.Ε. Αμπελώνα.

23. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Αγωγός ομβρίων υδάτων έμπροσθεν πλατείας Δ.Δ. Βρυοτόπου» Δ.Ε. Αμπελώνα.

24. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αμπελώνα» Δ.Ε. Αμπελώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ