O Ρ. Κομήτσας διατηρεί ειδικούς συμβούλους και αντιδημάρχους και μειώνει κοινωνικές παροχές

Ανακοίνωση της παράταξης «Μαρίνος Αντύπας»

Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του Δημάρχου Κιλελέρ για τα οικονομικά του Δήμου, η παράταξη Μαρίνος Αντύπας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Είναι πράγματι εντυπωσιακές οι πρόσφατες  δηλώσεις του δημάρχου Κιλελέρ κ. Κομήτσα με τις  οποίες ανακοίνωσε την περικοπή των δαπανών κοινωνικής μέριμνας του Δήμου.

Εντυπωσιακές, όχι μόνο γιατί δεν έκανε ούτως ή άλλως και πολλά στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας (πώς να κόψει  αυτά που δεν κάνει, δηλαδή), αλλά κυρίως για τον κυνισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει την κατάσταση: Ο κ. Κομήτσας θυσιάζει τις όποιες δαπάνες για τον πολιτισμό και την κοινωνική πολιτική την ίδια ώρα που δεν συζητά να μειώσει τον αριθμό των ειδικών του συμβούλων και των αντιδημάρχων. Μ’ άλλα λόγια ο κ. Κομήτσας μας προετοιμάζει για την πιθανολογούμενη «στάση πληρωμών» χωρίς να προσπαθεί ούτε καν να περιορίσει τις σπατάλες.

Και την ίδια ώρα που μιλά για τον κίνδυνο αδυναμίας πληρωμής της μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων, συζητά και προτείνει την πρόσληψη διευθυντή στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου, ορίζοντας μάλιστα και την αμοιβή στις 10.000 ευρώ. Ενώ δεν έχουμε να φάμε, δηλαδή, ο κ. Κομήτσας ψάχνει ραπανάκια για την όρεξη. Στις στρατιές των μισθοδοτούμενων να προστεθεί ακόμη ένας! Αν αυτό δεν συνιστά κυνισμό, τότε ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Ας πάμε όμως και στην ουσία των πραγμάτων: Τι στ’ αλήθεια θα περικόψει ο κ. Δήμαρχος; Πρόσφατα, ερωτήθηκε από την παράταξη μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις δυσχέρειες στη συνταγογράφηση που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι (ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι) του δήμου μας,  λόγω της ανυπαρξίας πρόσβασης στο διαδίκτυο και δήλωσε «αναρμόδιος» . Κ ι  όμως είναι περισσότερο από αρμόδιος ο Δήμος και ο δήμαρχος. Έχει  για την ακρίβεια υποχρέωση να ενισχύει και να συμπληρώνει την κρατική μέριμνα. Αντ’ αυτού, ο κ. Κομήτσας – όπως πάντα – απάντησε «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Θα μπορούσε λοιπόν να προμηθεύσει με ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή κάθε πρόεδρο τοπικής κοινότητας , με ελάχιστο κόστος και με τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Έτσι και η συνταγογράφηση θα γινόταν χωρίς προβλήματα και οι πρόεδροι θα χρησιμοποιούσαν την υποδομή για να λύνουν διάφορα ζητήματα των τοπικών  κοινοτήτων. Είναι αλήθεια σημαντικότερη η θέση του διευθυντή στην κοινωφελή επιχείρηση; Γιατί κοστίζει πολύ περισσότερο..,

Όμως το ‘χουμε πει και θα το επαναλάβουμε: Αν ο κ. Κομήτσας δεν συγκρουστεί με κατεστημένες απόψεις, δεν θα προσφέρει καμιά υπηρεσία στον τόπο μας. Πάντα θα δηλώνει «αντίθετος» στο κλείσιμο των Δήμων (όπως κάνει τώρα απέναντι στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης). Και πάντα θα ασχολείται με τα «ασυμβίβαστα» των αιρετών δημοτικών αρχόντων, για να αποκλείσει όσο περισσότερους καταξιωμένους ανθρώπους της κοινωνίας να συμμετάσχουν στην αυτοδιοίκηση.  Για να περισσεύουν οι στρατιές των «επαγγελματιών της πολιτικής» που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ