Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, λέει ότι οι φτωχοί θα πρέπει να διασκεδάζουν λιγότερο, και να δουλεύουν περισσότερο

Σε περίπτωση που κάποιοι είχαν αρχίσει να σκέφτονται ότι οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν βαθιά παρεξηγηθεί και ότι αισθάνονται τον πόνο εκείνων που είναι λιγότερο τυχεροί, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, η Αυστραλέζα μεγιστάνας των ορυχείων, Gina Rinehart, δίνει κάποιες …χρήσιμες συμβουλές…

«Αν ζηλεύεις εκείνους με περισσότερα χρήματα, μην κάθεσαι μόνο και διαμαρτύρεσαι», είπε σε ένα περιοδικό. “Κάνε κάτι για να βγάλεις περισσότερα χρήματα. Ξόδευε λιγότερο χρόνο πίνοντας, ή καπνίζοντας, ή διασκεδάζοντας με φίλους, και αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στη δουλειά.”

Ναι, σωστά, μετά θα φάμε παντεσπάνι.

Η Rinehart απέκτησε τα χρήματά της με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο: Τα κληρονόμησε. Τα μεταλλεύματα σιδήρου της οικογένειάς της αξίας 30,1 δισ. δολαρίων την καθιστούν τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Αυστραλία, και την πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη.

“Δεν υπάρχει μονοπώλιο στο να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος», είπε για να μας ενθαρρύνει.

“Γίνετε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά, επενδύουν και  οικοδομούν, και ταυτόχρονα δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης και για τους άλλους.”

Μπούμ. Πολύ εύκολο.

Γιατί οι άνθρωποι είναι φτωχοί; Η Rinehart κατηγόρησε αυτό που περιγράφεται ως «σοσιαλιστική», αντι-επιχειρηματική πολιτική της κυβέρνησης, και κάλεσε τους αξιωματούχους της Αυστραλίας να μειώσουν τον κατώτατο μισθό και να μειώσουν τους φόρους.

«Οι εκατομμυριούχοι και οι δισεκατομμυριούχοι που επιλέγουν να επενδύσουν στην Αυστραλία είναι πραγματικά αυτοί που κυρίως βοηθούν τους φτωχούς και τους νέους μας», είπε. «Αυτό το μυστικό θα πρέπει να διαδοθεί ευρέως.”

Και τώρα το μυστικό μαθεύτηκε.

Σας ευχαριστούμε, πλούσιοι άνθρωποι. Δεν είμαστε άξιοι.

Πηγή: Los Angeles Times

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ