Θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο ο βρεφονηπιακός στη Ν. Πολιτεία

Το έργο κατασκευής του κτιρίου του Βρεφονηπιακού Σταθμού στη συνοικία της Ν. Πολιτείας επισκεφθήκαν οι αντιδήμαρχοι Σπ. Μπαρμπούτης, και Δ. Μάντζαρη, συνοδευόμενοι από στελέχη του Δήμου Λαρισαίων. Οι αντιδήμαρχοι ενημερώθηκαν από τους επιβλέποντες του έργου για την πρόοδο των εργασιών και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, τόσο για την ποιότητα της κατασκευής, όσο και για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του, ώστε άμεσα να αρχίσει την λειτουργία του τον Οκτώβριο.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Δράσεων κ. Μπαρμπούτης τόνισε ότι η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος – όλα τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν μεγάλη σημασία και έμφαση στη δημιουργία και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, ώστε να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας, να βρισκόμαστε δίπλα στους γονείς και τα παιδιά. «Θεωρούμε – είπε – τους παιδικούς σταθμούς μια σημαντική κοινωνική δομή, ένα ισχυρό κομμάτι του πλέγματος των υποδομών και των υπηρεσιών που δημιουργούν ένα κοινωνικό «δίχτυ ασφαλείας» για όλους τους συμπολίτες μας. Κάνουμε – συνέχισε – ότι είναι δυνατόν, για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας και θέλουμε να νοιώθουν ότι τα παιδιά τους βρίσκονται στα καλύτερα χέρια, σ’ ένα ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον, το περιβάλλον των παιδικών σταθμών του Δήμου μας».

Αντίστοιχα η αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης κ. Μάντζαρη τόνισε ότι η κατασκευή νέων, λειτουργικών και σύγχρονων ιδιόκτητων παιδικών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων, χαρακτηρίζεται από τα υψηλά κριτήρια ασφάλειας, λειτουργικότητας και αισθητικής.
»Ο σχεδιασμός των σταθμών – είπε – τόσο εσωτερικά όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, γίνεται από την Τεχνική  Υπηρεσία του Δήμου, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων υλικών. Στόχος μας είναι η άψογη λειτουργία του σταθμού, ώστε να ανταποκρίνεται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο στις σημερινές ανάγκες διαπαιδαγώγησης και κοινωνικοποίησης των παιδιών».

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Το οίκημα είναι κεραμοσκεπές και κατασκευάστηκε σε δημοτικό οικόπεδο επιφάνειας 1204 μ2, που περικλείεται από τις οδούς Γεωργιάδου (πεζόδρομος) ανώνυμη και Αγ. Λαύρας. Το κτίριο έχει συνολική δόμηση 468 μ2 με ημιυπαίθριους χώρους 537 μ2. Ο προϋπολογισμός του είναι 1,5 εκατ. ευρώ και πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ.

Το ισόγειο (420 μ2) περιλαμβάνει δύο αίθουσες νηπίων, δύο χώρους απασχόλησης βρεφών, χώρο υποδοχής, γραφείο διευθύνσεως, κουζίνα, χώρους υγιεινής, αποθήκες τροφίμων κλπ
Στο υπόγειο (253μ2) βρίσκονται δύο αποθήκες, χώρος πλυντηρίου και χώρος αντλιοστασίου, λεβητοστασίου και μηχανοστάσιο.

Εκτός από τις εργασίες του κτιρίου θα γίνει διαμόρφωση και του αύλειου χώρου, με φύτευση, φωτισμό, παιδική χαρά, παγκάκια κλπ. Ανάδοχος του έργου είναι η «Αβρανάς Τεχνική Α.Ε.»

Η μελέτη του έργου έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων, υπό την επίβλεψη της διευθύντριας κ. Α. Αϊβαλιώτου, της προϊσταμένης Ε. Γιοβρή και του προϊσταμένου του τμήματος Η/Μ κ. Δ. Χατζίκου. Η μελέτη περιβαλλοντικής, χώρου – πρασίνου έγινε υπό την επίβλεψη του διευθυντή Χ. Παπαδόπουλου και της προϊσταμένης κ. Χρ. Μπεργιάννη.
Τη μελέτη και επίβλεψη είχαν οι μηχανικοί κ.κ. Δ. Θωμαϊδου, (αρχιτέκτων  μηχανικός) Σ. Ρομανάσιου (πολιτικός μηχανικός) Μ. Κωτούλα (πολιτικός μηχανικός) Γ. Χαδουλού (μηχανολόγος μηχανικός) και Ν. Μήτσιοιυ (δασολόγος).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ