Απορρίπτει τις κατηγορίες για σπατάλη ο πρύτανης του ΑΠΘ

Απαντήσεις για την οικονομική δραστηριότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έδωσε σήμερα ο Γ. Μυλόπουλος.Απαντήσεις για την οικονομική δραστηριότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έδωσε σήμερα ο Γ. Μυλόπουλος…

Για μια ακόμα φορά απέρριψε τις κατηγορίες περί κακοδιαχείρισης, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος, που αποδίδει στην διοίκηση του ιδρύματος πρόσφατο δημοσίευμα.

Μετά την συνάντησή του χθες με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο στον οποίο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα περί αλόγιστης σπατάλης, ο Γ. Μυλόπουλος παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Οι πρυτανικές αρχές υποστήριξαν ότι το μεγαλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο πλήττεται από συκοφαντική δυσφήμιση και ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται παρουσιάζονται «διαστρεβλωμένα».

Ωστόσο, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, παραδέχτηκε ότι πολλές από τις ονομασίες των κωδικών, που είδαν το φως της δημοσιότητας και με τις οποίες παρουσιάζονται οι δαπάνες της Εταιρείας, είναι «παραπλανητικές» κι ανέλαβε την ευθύνη για αυτό.

Ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής ζήτησε τη διεξαγωγή οικονομικού ελέγχου για τα τελευταία πέντε χρόνια- περίοδος που αφορά και τη διοίκηση της προηγούμενης πρυτανικής αρχής- σημειώνοντας ότι από το ποσό των 8,3 εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίστηκαν ως δαπάνες της Εταιρείας Αξιοποίησης Περιουσίας για το 2011, το 1,3 εκατ. ευρώ αφορούσε υποχρεώσεις προηγούμενων πρυτανικών αρχών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η Εταιρεία διέθετε στα αποθεματικά της το 2006 (επί πρυτανείας του εκλιπόντος Γιάννη Αντωνόπουλου) 27 εκατομμύρια ευρώ, η προηγούμενη πρυτανεία του Αναστάσιου Μάνθου παρέδωσε (2010) στη σημερινή πρυτανεία 13 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα η Εταιρεία διαθέτει λίγο περισσότερα από ένα εκατομμύριο.

Μεταξύ άλλων δαπανών, που εμφανίζονταν στα πεπραγμένα της Εταιρείας για το 2011, για το ποσό των 30.000 ευρώ που αφορούσε την ανακατασκευή τουαλέτας της πρυτανείας, ο κ. Μυλόπουλος εξήγησε ότι στη δαπάνη αυτή συμπεριλαμβάνεται η ανακατασκευή μέρους του 7ου ορόφου του κτιρίου διοίκησης (τουαλέτα, κουζίνα, και μέρος του ισογείου που είχε υποστεί ζημιές από εμπρησμό).

Για τις 235.000 ευρώ που δόθηκαν για την ανακατασκευή του καταστήματος «Λογότυπος» σημείωσε ότι αφορά έκταση 180 τμ και εργασίες στατικής επάρκειας ευρύτερου χώρου 400 τμ. Παρομοίως, για το ένα εκατομμύριο που φαίνεται να δόθηκε για έργα στην κατασκήνωση της Καλάνδρας Χαλκιδικής, απάντησε ότι δεν υπάρχουν νέα έργα και ότι οι δαπάνες αφορούν σε ολοκλήρωση και αποπληρωμή «συμβατικών υποχρεώσεων» από έργα της προηγούμενης διοίκησης, όπως π.χ. ο βιολογικός καθαρισμός.

Για την υπόθεση του i-phone που φέρεται να δώρισε ο κ. Παντής σε γνωστή ηθοποιό, με δαπάνη του ΑΠΘ, ο ίδιος ο αντιπρύτανης παραχώρησε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο υπάλληλος του «Λογότυπου», που διώκεται ποινικά, φέρεται να έδωσε εντολή για την αποστολή της τηλεφωνικής συσκευής.

Πηγή:¨24h.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ