Ενεργοί Πολίτες Λάρισας: Διοργανώνουν διήμερο σχολικής αλληλοβοήθειας

Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» θέλοντας να βοηθήσουν οικονομικά αδύναμες οικογένειες στις μεγάλες δαπάνες που απαιτούνται για προμήθεια σχολικών ειδών πραγματοποιεί διήμερο «σχολικής αλληλοβοήθειας»την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου (6-9.00 το βράδυ) στην πλ. Ταχυδρομείου, μπροστά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκεί θα μπορούν όσοι έχουν τη δυνατότητα να χαρίσουν κάθε είδους υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σχολείο (σχολικά βοηθήματα, ξενόγλωσσα βιβλία, τσάντες, κασετίνες, υλικά σχεδίασης και ζωγραφικής, ντοσιέ, χαρτί, τετράδια, φόρμες γυμναστικής κ.α.) ή να τα ανταλλάξουν με άλλα που έχουν ανάγκη. Το υλικό αυτό μπορεί να είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο, αλλά σε καλή κατάσταση.

Οι «ΕΝ.ΠΟ.Λ.» θεωρούν ότι ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η φοίτηση των παιδιών απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί δωρεάν, που οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων και επιπέδων είναι πολύ μεγάλες, που τα ελληνικά νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν

τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά, χρειάζεται ακόμη περισσότερο να ενεργήσουμε όλοι με αλληλεγγύη, στηρίζοντας ιδιαίτερα όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

 

Στόχος της νέας δράσης αλληλοβοήθειας που υποστηρίζει ο Σύλλογος βιβλιοπωλών Λάρισας είναι να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό το οποίο μετά την ανταλλαγή θα διατεθεί από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας στις οικογένειες ανέργων και οικονομικά αδύναμων πολιτών που έχουν καταγραφεί με τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών ή σε ιδρύματα απόρων.

Καλούνται οι Λαρισαίοι να εκφράσουν γι ακόμη μια φορά την ευαισθησία τους στηρίζοντας με την παρουσία και την προσφορά τους τη νέα δράση των «ΕΝ.ΠΟ.Λ».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com