Ανοικτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα

Η ανοικτή συνέλευση που πραγματοποιεί τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου, ενόψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον Πάνο Σκουρλέτη, εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αποτέλεσε το θέμα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν η βουλευτής Ηρώ Διώτη και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας Πέτρος Παπαγεωργίου και το μέλους του συντονιστικού Νέστορας Αντωνίου.

Η ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ

Μιλώντας η κ. Διώτη σημείωσε ότι βρισκόμαστε, δυστυχώς, στην κορύφωση ενός τραγικού αδιεξόδου μιας πολιτικής που εφαρμόζεται σχεδόν 2,5 χρόνια, χωρίς καμία προοπτική εξόδου από αυτή την κρίση. Χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα, παρά μόνο την πλήρη ισοπέδωση.

«Ας μη γελιόμαστε: το νέο πακέτο μέτρων ξεκινά από τα 11,5 δις αλλά είναι απροσδιόριστο μέχρι που θα φθάσει. Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν από πρώτο χέρι, ότι άπαξ και ξεκινήσει το ψαλίδι, φως δεν υπάρχει πουθενά ούτε σταματημός στο ξήλωμα των με κόπο, αγώνες και αίμα, εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων δικαιωμάτων τους. Το είδε με το πρώτο πακέτο μέτρων, που έφερε το 1ο Μνημόνιο, που με τη σειρά του οδήγησε στο δεύτερο και σήμερα φτάσαμε έως εδώ. Και ποτέ κανένα πακέτο δεν ήταν το τελευταίο. Η κοινωνία δεν μπορεί, δε θέλει και δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια μπροστά στα νέα μέτρα της εξόντωσής της.

Ο πρώτος σταθμός της θα είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, σε μία εβδομάδα δηλαδή από σήμερα, όπου στις μεγάλες κινητοποιήσεις, θα στείλει το δικό της μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στην κυβέρνηση του χαμού και της εξαθλίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγεωργίου αφού υπογράμμισε ότι η επίθεση της εσωτερικής τρόικας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, τονίζοντας ότι μετά τις τελευταίες συναντήσεις του πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρόεδρο της Γαλλίας, επιβεβαιώθηκε η πολιτική της περαιτέρω ύφεσης, της ανεργίας, της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης που ήδη μας έχει οδηγήσει στα πρόθυρα της κοινωνικής χρεοκοπίας, έκανε αναφορά στις επιπτώσεις που έχει αυτή η πολιτική στην παιδεία την υγεία, την αυτοδιοίκηση κ.λπ.

Κλείνοντας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λάρισας, απέναντι σ’ αυτές τις ακραίες νεοφιλελεύθερη πολιτικές που εφαρμόζονται, εντείνει τις διεργασίες του σε οργανωτικό επίπεδο, πραγματοποιεί ανοιχτή συνέλευση την Δευτέρα 3/9 στην πλατεία Ταχυδρομείου και συνεχίζει την εγγραφή νέων μελών. Παράλληλα, στοχεύει στην οργάνωση των αγώνων για αντίσταση και αλληλεγγύη με πρώτο σταθμό την παρουσία στη ΔΕΘ στις 8/9 που θα πρέπει να αποτελέσει μια δυναμική απάντηση του κόσμου της εργασίας απέναντι στην εξωτερική τρόικα και τους ντόπιους υπηρέτες της (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Τέλος ο κ. Αντωνίου ξεκαθάρισε ότι με τη δημοσιοποίηση του καταλόγου που αφορά στα μέτρα των 11,5 δις, θα δει κανείς ότι σε αυτά συμπεριλαμβάνονται δύο επίκαιρα και αρκετά ενδιαφέροντα, που αφορούν την εκπαίδευση και τα νοσοκομεία. Η έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου θα μας βρει με συγχωνεύσεις και στις 3 βαθμίδες της εκπαίδευσης, σε όλες της περιοχές της χώρας, όχι μόνο στη Λάρισα. Όμως, συγχωνεύσεις θα υπάρξουν –μια και το πρόγραμμα δε βγαίνει- και στα νοσοκομεία. Η περιοχή μας, λοιπόν, θα χάσει ένα από αυτά, καθ’ ότι τα νέα μέτρα προβλέπουν αύξηση των συγχωνεύσεων νοσοκομείων από ποσοστό 20% στο 30%.

«Ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ βαδίζουμε σε μια εσωτερική συγκρότηση που θα μας δώσει τη δυνατότητα να εκφραζόμαστε στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο, με αιτήματα της κοινωνίας πια και με γνώμονα τις ανάγκες των ανθρώπων. Η εκδήλωση της Δευτέρας σηματοδοτεί το πρώτο κάλεσμα για ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, με την πρώτη εμφάνισή μας, από τις εκλογές και μετά, στις 8 Σεπτεμβρίου, που είναι και η ΔΕΘ», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ