Χορευτικό υπερθέαμα στην πλατεία της Νίκαιας

Εκατοντάδες νεαροί χορευτές και χορεύτριες από ολόκληρο το νομό Λάρισας και άλλες περιοχές της χώρας παρουσίασαν το βράδυ της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου ένα εκπληκτικό χορευτικό υπερθέαμα στους θεατές, που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της 1ης Συνάντησης Παιδικών και Εφηβικών Χορευτικών Ομάδων, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου στο πλαίσιο των «Θερινών Δρωμένων 2012», που συνεχίζονται με ποικίλες δράσεις σε διάφορες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, εξήρε τη μεγάλη συμμετοχή των χορευτικών ομάδων στο εγχείρημα καθώς και το κέφι και τη ζωντάνια με την οποία πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της Νίκαιας. Πρόσθεσε, δε, ότι όλες οι εκδηλώσεις των «Θερινών Δρωμένων» διοργανώνονται προκειμένου οι πολίτες να έρθουν πιο κοντά, να επικοινωνήσουν και να διασκεδάσουν με ποιοτικές παραστάσεις και δράσεις, που πραγματικά προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό. Ο δήμαρχος υπογράμμισε, εξάλλου, τον κοινωνικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, αφού συγκεντρώθηκαν, από προσφορές των πολιτών, διάφορα αγαθά τα οποία και θα διατεθούν για την ενίσχυση του σημαντικού κοινωνικού έργου, που προσφέρουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Νίκαιας καθώς και το Γηροκομείο της Παναγιάς Αρμενίου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Κλεάνθης Θεοδωρούλης, επισήμανε ότι τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν θέλγητρο για τον κόσμο, που διψά για ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα και παραστάσεις. Ο κ. Θεοδωρούλης εξέφρασε, συνάμα, την ικανοποίησή του για την τεράστια συμμετοχή του κόσμου στις φετινές εκδηλώσεις των «Θερινών Δρωμένων».

Στην 1η Συνάντηση Παιδικών και Εφηβικών Χορευτικών Ομάδων συμμετείχαν σχήματα από: τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κιλελέρ, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Κιλελέρ, τον Ε.Μ.Σ. Δαμασίου, τον Π.Σ. Αρβανιτοβλάχων & Λοιπών Αργυροπουλιτών, το Μ.Σ. Γιάννουλης, τις Λέσχες Πολιτισμού Γιάννουλης, Φαλάνης και Ν. Σμύρνης, τον Μ.Σ. Γαλήνης, το Μ.Ε.Σ. Συκέας Ελασσόνας, το Σύλλογο Γυναικών Τσαριτσάνης, το Μ.Σ. Βερδικούσιας, το Μ.Σ. Χάλκης, τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Καλαρρυτινών ‘ΟΙ ΚΑΛΛΑΡΥΤΕΣ’, το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπακίου Δράμας και το Τμήμα Αγ. Αναργύρων του Ο.Π.Α.Π. Κιλελέρ.

Την ευθύνη για το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν μαζί με τον αντιδήμαρχο, κ. Κλ. Θεοδωρούλη, οι χοροδιδάσκαλοι του Δήμου Κιλελέρ κ.κ. Δημήτρης Χατζής, Αλεξάνδρα Κατσανούλη και Νίκος Αρσενίου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ, κ. Γ. Πασχούδης, οι αντιδήμαρχοι κ. Γ. Στατήρης και Ζ. Ανυφαντή, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Θεοφ. Νανούλης και Δ. Μάνδαλος και πλήθος κόσμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ