Rolfing: Όχι πια μια περιθωριακή θεραπεία

Μετά από οκτώ χρόνια με την Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας, ο CJ Chang, σολίστ βιόλας, λέει ότι δεν μπορούσε να παίξει περισσότερο από 10 λεπτά χωρίς να έχει έντονους πόνους. Οι γιατροί διέγνωσαν διογκωμένο μυ στο δεξί του χέρι, αλλά ούτε το μασάζ ούτε το υπερηχογράφημα παρείχαν καμία ανακούφιση. Ένας συνάδελφός του του συνέστησε μια εναλλακτική θεραπεία, γνωστή ως Rolfing…

Μετά την πέμπτη ή έκτη θεραπεία, λέει ο Chang, ένιωθε ότι “ολόκληρο το χέρι του είχε απελευθερωθεί” και ήταν σε θέση να συνεχίσει την καριέρα του.

Το Rolfing ξεκίνησε τη δεκαετία του 1930 από την Ida P. Rolf, βιοχημικό από τη Νέα Υόρκη, η οποία είχε διαγνωστεί με αρθρίτιδα στη σπονδυλική στήλη. Η Rolf επικεντρώθηκε στο ρόλο της περιτονίας.

Η περιτονία είναι ένα ειδικό σύστημα στο ανθρώπινο σώμα το οποίο μπορούμε να το παρομοιάσουμε με έναν ιστό αράχνης η ένα πουλόβερ, που καλύπτει και διαπερνά κάθε μυ, νεύρο, αρτηρία και φλέβα καθώς επίσης και όλα τα εσωτερικά μας όργανα, την κάρδια, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αυτού του ιστού είναι ότι δεν είναι ένα σύστημα το οποίο αποτελείται από διαφορετικά μέρη . Είναι μια δομή η οποία εκτείνεται από το κεφάλι μέχρι τα πόδια χωρίς να διαχωρίζεται σε κάποιο σημείο.

Όταν συμβεί μια κάκωση, το περιτόναιο συσφίγγεται γύρω από την κάκωση. Ακόμα και μετά τη θεραπεία του τραύματος, η περιτονία παραμένει σε αυτή τη θέση άκαμπτη, συχνά προκαλώντας χρόνιο πόνο και δυσφορία.

Το Rolfing είναι μια μορφή μασάζ στο βαθύ ιστό, που τεντώνει και ανοίγει την περιτονία, διορθώνοντας την κακή ευθυγράμμιση και αποκαθιστώντας την ισορροπία σε ολόκληρο το σώμα.

Πηγή:USNews

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ