Ημερίδα για το νέο ΕΣΠΑ

Με την ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12.00 η ώρα στο Ξενοδοχείο IMPERIAL στη Λάρισα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας σηματοδοτεί την έναρξη προετοιμασίας της για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, δηλαδή για το «νέο ΕΣΠΑ».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των δημόσιων, οικονομικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλίας για την κατάρτιση του Σχεδίου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Θεσσαλίας 2014-2020.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με την παρουσίαση από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό της θέσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας σήμερα, τις προοπτικές  και τις βασικές κατευθύνσεις ανάπτυξης της  με ορίζοντα το 2020.

Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις από εκπροσώπους των παρακάτω κεντρικών φορέων για την πρόοδο του Σχεδιασμού της νέας Προγραμματικής Περιόδου στον τομέα ευθύνης τους:  

• Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών & Δικτύων,

• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 

• Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας καθώς και από

• Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Από την πλευρά της Περιφέρειας θα αναλυθούν οι γενικές αρχές κατάρτισης του Σχεδίου Ανάπτυξης της Θεσσαλίας, το χρονοδιάγραμμα των απαιτούμενων ενεργειών καθώς και το προτεινόμενο πλαίσιο συνεργασίας-διαβούλευσης της Περιφέρειας με το σύνολο των φορέων της που εκπροσωπούν τον κοινωνικοοικονομικό και παραγωγικό ιστό της Περιφέρειας. 

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων σχετικά με τον σχεδιασμό της νέας αναπτυξιακής διαδικασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που θα αποτελέσουν και την έναρξη των διαδικασιών διαβούλευσης που έχουν σαν στόχο την μέγιστη δυνατή ενσωμάτωση των θέσεων των φορέων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ