Καλά νέα…(1) και (2)

«Καλά νέα»… (1)

Επειδή, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΚΤ και του Ντράγκι, έχει αρχίσει εντονότερα η συζήτηση για την πιθανότητα ενός νέου «κουρέματος» ομολόγων, στην Ελλάδα και αλλού,

και επειδή τα «παπαγαλάκια» δεν σταματούν να αναμηρυκάζουν την κασέτα για το «πόσο καλό νέο» συνιστά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν έχουμε παρά να θυμίσουμε τούτο:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που κατατέθηκαν την περασμένη Τρίτη στη Βουλή, ως αποτέλεσμα του προηγούμενου «σωτήριου κουρέματος», μόνο από τα Ασφαλιστικά Ταμεία λεηλατήθηκαν 12 δισ. ευρώ!

Πρόκειται για τα χρήματα των γερόντων, πρόκειται για τα κλεμμένα από τους συνταξιούχους.

Αυτούς που ο Λυκουρέντζος τους αποκαλεί «τραμπούκους», τους ίδιους που ο Στουρνάρας και η κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη τους οδηγούν στη νέα – και τελική – σφαγή τους.

«Καλά νέα»… (2)

Ενα επιπλέον στοιχείο για το πόσο «καλά νέα» -σύμφωνα με τους παπαγάλους- είναι αυτά που σχετίζονται με ένα νέο «κούρεμα» λόγω των «σωτήριων» αποφάσεων του Ντράγκι και της ΕΚΤ, είναι η εξέλιξη του δημόσιου χρέους:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών,

το Δημόσιο χρέος στις 30 Ιουνίου 2012, είχε εκτιναχθεί στα 303,527 δισ. ευρώ από 280,29 δισ. ευρώ που ήταν τρεις μήνες νωρίτερα.

Είχε, δηλαδή, μέσα σε ένα τρίμηνο αυξηθεί κατά 23 δισ. ευρώ (!) και τούτο παρ’ ότι στο μεταξύ είχε μεσολαβήσει το προηγούμενο (και «σωτήριο», βεβαίως βεβαίως) «κούρεμα»…

Νίκος Μπογιόπουλος – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 8/9/2012

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ