Προτάσεις για υπερχρεωμένους αγρότες

Γράφει ο Βασίλειος Κόκκαλης στέλεχος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» 

Α. Να υπαχθούνε στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι αγρότες οι οποίοι έλαβαν δάνεια ή δάνειο για την αγροτική τους εκμετάλλευση. Να προστατευθεί η αγροτική επιχείρηση. Όσοι αγρότες έλαβαν δάνειο για αγορά γεωργικού μηχανήματος, αγρού ή για τη βελτίωση της αγροτικής τους εκμετάλλευσης να αντιμετωπισθούνε όπως και οι έχοντες πρώτη κατοικία.

 

Β. Εκατοντάδες αγρότες του Ν. Λάρισας οι οποίοι παρόλο που εντάχθηκαν από τον Νόμο 3259/2004 το νόμο «Καραμανλή» για τα πανωτόκια εν τούτοις αγωνιούνε για την τύχη της περιουσίας τους εν όψει της πώλησης της ΑΤΕ στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Προτείνω για τούτην την κατηγορία των «παλαιών» αγροτών οι οποίοι είχαν αιτηθεί την υπαγωγή τους στον Νόμο 3259/2004 την διαγραφή των χρεών με πολιτική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να φέρει σχετικό νόμο με διαγραφή των πανωτοκιών στους αγρότες.

Γ. Αναστολή των βεβαιώσεων των κτηνοτροφικών δανείων από την ΑΤΕ προς το Ελληνικό Δημόσιο. Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουνε τον κίνδυνο κατάσχεσης διότι έλαβαν δάνειο από την ΑΤΕ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Σήμερα η ΑΤΕ βεβαιώνει τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις στην Εφορία και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται αντιμέτωποι πλέον με το Ελληνικό Δημόσιο.

Δ. Βελτίωση του Ν.4015/2011 διότι δεν προβλέπει μεταβατικό στάδιο για πολλά θέματα. Έχει πολλές ελλείψεις και δημιουργεί αρκετά προβλήματα στα ήδη συσσωρευμένα.  

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ